Karakteristieken & Foto's : AMVJ - S.V. Marken
Seizoen 2022-2023, zaterdag 20 mei 2023, uitslag 2-0
Vandaag de laatste uitwedstrijd van de lopende competitie tegen AMVJ waarvoor werd uitgeweken naar het kunstgrasveld aan de andere kant van de weg. Bij Marken ontbraken Tijs Klaver en Melvin Uithuisje en als reservespelers waren er drie van onder 19 meegenomen.

De begin fase was voor de thuisploeg met een licht veldoverwicht zonder dreigend te worden voor de goal. Geleidelijk aan was de wedstrijd meer in evenwicht waarin beide ploegen kleine mogelijkheden kregen maar zonder te scoren. Een minuut of tien voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Kevin Giele een vrije schietkans en schoot Arno Boes van afstand net over de goal. In de slotminuten kwam een schot van AMVJ op de voet van keeper Lloyd Dielingen. Al met al een matig eerste bedrijf waar Marken in de opbouw te veel balverlies leed. Zonder tijd bij te trekken floot scheidsrechter Wagtelenberg voor de rust met een 0-0 stand.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf met het idee een punt aan deze wedstrijd over te houden. Al snel zette Marken een prima aanval op over meerdere schijven waaruit de bal maar net voorlangs werd geschoten. Een voorzet van AMVJ werd met moeite overgetikt. In dit eerste kwartier had Marken iets het overwicht maar zonder te kunnen scoren. In de 18de minuut na de thee kroop Marken door het oog van de naald toen een schot van 20 meter recht op de lat terecht kwam. Een minuut later maakte AMVJ 1-0 uit een diagonaal afstandsschot, hieraan vooraf was een, zo leek het, een overtreding op Kevin Giele gegaan zonder dat de scheidsrechter ervoor floot. Tien minuten later viel de 2-0 uit een snoeihard schot van de zijkant die via Dominic Zeeman over de lijn ging. Direct hierna een dubbele wissel bij Marken Viggo Teerhuis voor Niels van Veen en Baturan Nurlu voor Roy Honingh. Drie minuten later kwam Safouane Belhadi in het veld voor Danny Zondervan. Veel gebeurde er in de slotfase niet meer behalve een schot van Kevin Giele die tot corner werd getikt en dreiging van AMVJ voor de goal van Marken. In de tweede minuut van de blessuretijd nog een vervelend moment toen Kevin Giele met rood van het veld werd gestuurd nadat hij een vrije man onreglementair had afgestopt. Na 3 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van deze zeer matige wedstrijd met veel onnodig balverlies. Volgende week de afsluiting van dit zeer matige seizoen met een thuiswedstrijd.

Volgende wedstrijd, laatste van deze competitie, is zaterdag 27 mei 2023, een thuiswedstrijd tegen Jong Holland aanvang 14.30 uur.