naar Marker Nieuws indexpagina
Brandweer Marken vijfde bij gewestelijke ABWC wedstrijd in Meerkerk
Klasse: Brandbestrijding
Het team van Marken
Staand v.l.n.r. : Wim Spelt, Edgar Zondervan en Pouwel van Altena
Geknield v.l.n.r. : Johan Uithuisje, Ashley Zeeman en Michael Teeuwen
Zaterdag 13 mei 2023 werd er in Meerkerk een Gewestelijke (brandweer) vaardigheidstoets in de klasse 'Brandbestrijding' afgenomen. Brandweer Marken is tijdens deze toets als vijfde geŽindigd. Marken gaat helaas niet door naar de volgende ronde, op zaterdag 3 juni, in Nieuwer ter Aa.
 
Elk jaar organiseert het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comitť (ABWC) door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klassen Brandbestrijding, 112 en Hoofdklasse. Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenarioís. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen!
 
De vaardigheidstoetsen in Meerkerk werden georganiseerd onder auspiciŽn van het ABWC en in samenwerking met de medewerkers van brandweer Montfoort.
 
Nummers 1, 2 & 3 gaan door naar de 2e ronde gewestelijk klasse Brandbestrijding op zaterdag 3 juni in Nieuwer ter Aa. De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Vijfheerenlanden, waar Meerkerk onder valt, de heer Sjors FrŲhlich.
 
1. Huizen, 1.768 punten
2. Nistelrode, 1.758 punten
3. Waalwijk, 1.753 punten
4. Linschoten, 1.750 punten
5. Marken, 1.728 punten
6. Boekel, 1.691 punten
7. Maarsbergen, 1.666 punten
8. Bakel, 1.637 punten
9. Zeist, 1.572 punten
 
Bevelvoerder Pouwel van Altena (Marken) kreeg bij de prijsuitreiking een 'troost beertje' uitgereikt, want hij had van te voren gezegd als m'n vrouw moet gaan bevallen "Gaan we naar huis, ongeacht de uitslag".
 
 Complete uitslag Brandbestrijding in Meerkerk 
 
Brand uitgebroken in een CV-ruimte op de 1e verdieping. Melder/slachtoffer bevind zich binnen op de begane grond met brandwonden aan de hand. Hij heeft namelijk een bluspoging gedaan. Slachtoffer is aanspreekbaar, mobiel en aan de lijn met de centralist. De brand is via een gat in de vloer in de ruimte eronder doorgeslagen. Brand in ruimte begane grond is in eerste instantie boven het systeemplafond. Na een tijd factor komt deze door het systeemplafond heen en breidt de brand verder uit in deze ruimte.
Programmaboekje

Bron: PepProductions, zaterdag 13 mei 2023

naar Marker Nieuws indexpagina