naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuws van dorpshuis Het Trefpunt mei 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste vier maanden van het jaar zitten er alweer op en zijn voor ons Dorpshuis voorbij gevlogen. Er zijn aardig veel particuliere feestjes georganiseerd, het ‘Live Café’ is onverminderd goed bezocht en onze verschillende cursussen zijn in volle gang. Daarnaast waren onder andere de optredens van onze partners Toneelvereniging ’t Spotje en Muziekvereniging Juliana een groot succes, is de open eettafel van WelzijnWonenPlus altijd populair en was ook dartend Waterland bij ons present. Daar zijn wij heel blij mee. Immers, Het Trefpunt is er voor en door de Markers!
 
Bij gemeente Waterland hebben we echter onze zorg uitgesproken met betrekking tot de toekomst van Het Trefpunt. De raadsleden zijn of gaan hiermee aan de slag. Wij wachten verdere berichten vanuit de gemeente geduldig af.
 
Met deze update informeren we graag iedereen over een aantal veranderingen die ons Dorpshuis voor de boeg heeft:
   Dakisolatie
   Airconditioning in de fitnessruimte
   Een nieuwe koeling
   Nieuw: De voedselkast van Marken
 
Dakisolatie
 Een belangrijk speerpunt van Het Trefpunt is verduurzaming. Dat begint met het gebruik en verbruik van energie. Het grote dak van ons pand is niet geïsoleerd, wat warmteverlies voor de grote zaal veroorzaakt.
 
Vanaf maandag 8 mei zal Wooncompagnie, samen met de firma Ooijevaar, van binnenuit dakisolatie aanbrengen over het gehele dak. Dit moet helpen om het energieverbruik op peil te houden en warmteverlies te verminderen. Wij zijn Wooncompagnie dan ook dankbaar dat zij hiermee aan de slag gaan. De werkzaamheden starten in de grote zaal, waarna de overigens ruimtes die zich onder het grote schuine dak van het pand bevinden, worden meegenomen. Onze eigen vrijwillige onderhoudscommissie zal hierbij namens Het Trefpunt hulp bieden, waar mogelijk en nodig.
 
Iedere verbouwing geeft overlast, dus ongemerkt zal dit niet voorbij gaan. Wij zullen er wel alles aan doen om ongemak zoveel mogelijk te beperken. Zo is voor een aantal cursussen als yoga en dansmix inmiddels een tijdelijke, vervangende locatie gevonden. De cursisten zijn inmiddels ook geïnformeerd.
 
 
Airconditioning in de fitnessruimte
 Het ledenaantal van onze fitness heeft een boost gekregen. Veel Markers weten de weg naar onze fraaie sportschool te vinden, om daar vrij of onder begeleiding van één van onze instructeurs te gaan sporten. In de zomermaanden kan het wel eens warm worden in deze ruimte. Daarom hebben we besloten om een goede en duurzame airconditioning te laten aanbrengen, wat het, ook in de warme zomermaanden, mogelijk maakt om in een aangename omgeving te kunnen sporten. Deze werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de firma Klik. De exacte startdatum zal nog worden gecommuniceerd.
 
 
Nieuwe koeling
 Recentelijk is één van onze koelingen helaas stuk gegaan. Voor wie dat niet weet: dat zijn de koelingen onder de bar in de foyer en in de grote zaal. Door de magere afgelopen jaren, onder andere veroorzaakt door Corona, konden we het ons financieel niet veroorloven om een nieuwe koeling aan te schaffen. Maar mede dankzij de goede eerste maanden van 2023 hebben we besloten om een nieuwe koeling aan te kopen en hoeft er niet meer geschoven te worden met de huidige, enige koeling. De nieuwe koeling zal op zijn beurt ook weer duurzamer zijn dan de bestaande, dus ook hiermee letten we weer op ons energieverbruik.
 
 
Nieuw in Het Trefpunt: de Voedselkast van Marken
 Het leven is kostbaar genoeg, momenteel. Energie en boodschappen zijn duurder dan ooit. Daarom lanceren we op maandag 15 mei 2023, ‘Internationale Dag van het Gezin’, een nieuw concept in ons Dorpshuis: ‘de Voedselkast’. Alle Markers zijn vanaf 15 mei uitgenodigd om hier lang houdbaar voedsel en levensmiddelen in te doen, waarmee je je eigen dorpsgenoten die minder te besteden hebben kunt helpen.
 
De afgelopen jaren organiseerden Trijntje Boes en Willy Uithuisje een inzameling voor de Nederlandse Voedselbank bij de lokale supermarkt. Samen stelden zij voor om hierin een stapje verder gaan. Ook de Diaconie ondersteunt in het nieuwe voedselkastconcept. De Voedselkast is er daarom alleen voor de Markers. Als Bestuur waren we direct zeer enthousiast, want hiermee kunnen we de sociale rol die het Dorpshuis op Marken heeft verder benadrukken.
  
Wat zijn de spelregels?
 1) Ten eerste willen wij benadrukken dat bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Het Trefpunt vertrouwelijk met de Voedselkast omgaan. Dat verwachten wij tegelijkertijd ook van onze gasten en bezoekers.
 
2) In de kast mag je alleen lang houdbaar voedsel doen, in originele en gesloten verpakking. Denk aan: rijst, macaroni, maar ook koek of snoep. Het is niet toegestaan om bederfelijke producten in de Voedselkast te doen, zoals melk en vleeswaren. Op de kast is duidelijk aangegeven wat je waarin kunt stoppen.
 
3) Ook andere levensmiddelen mogen in de kast gestopt worden, bijvoorbeeld maandverband. Ook hiervoor geldt dat het alleen in een originele en gesloten verpakking mag worden aangeleverd.
 
4) Iedereen is vrij om gratis iets uit de Voedselkast te halen of om er juist een donatie in te doen.
 
Waar vind je de Voedselkast?
 De Voedselkast vind je in de garderobe van Het Trefpunt. Hiermee willen we zorgen dat iedereen hier vertrouwelijk bij kan. De Voedselkast is mobiel en kan tijdens evenementen verplaatst worden.
 
Tot slot
 De kast is voor iedereen toegankelijk. Vanuit Het Trefpunt zal er regelmatig gekeken worden naar de inhoud, echter wij vragen de Markers om hierop ook een oogje in het zeil te houden. Op de momenten dat Het Trefpunt geopend is, is de Voedselkast beschikbaar. Op de momenten dat Het Trefpunt gesloten is, is de Voedselkast niet beschikbaar.
 
 
Kom je ons ondersteunen?
 Lijkt het je leuk om een actieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van Marken door Het Trefpunt te helpen draaiende te houden? Dit kan als gastheer of gastvrouw, als helpende hand in de onderhoudscommissie, als schoonmaakhulp (waar ook een vrijwilligersbijdrage voor mogelijk is), als barsupport (bij evenementen of eenmalig, ook hier is een vrijwilligersbijdrage voor mogelijk) of als bestuurslid Communicatie / Evenementen / Innovatie. Zit hier iets bij dat jou aanspreekt? Neem dan contact op met een van onze bestuursleden, stuur een berichtje via onze socials of mail naar info@trefpuntmarken.nl.
 
Er is veel gebeurd en er staat nog veel te gebeuren in Het Trefpunt. Dit kan niet zonder de Markers, die zoals gezegd gelukkig weer heel goed de weg naar Kerkbuurt 90 vinden. Wij zijn onze eigen vrijwilligers ook enorm dankbaar dat zij zich hier hard voor maken en hun tijd in steken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Live Café Het Trefpunt presenteert
 zondagmiddag 21 mei 2023: SaM
 
  Soul and More
 De Noord-Hollandse band Soul and More (SaM) bestaat uit twee zangeressen, een strakke ritmesectie en drie blazers, waaronder Cornelis Peereboom.
 
Wat kun je van SaM verwachten? 
Natuurlijk de Soul van Martha & The Vandellas, Randy Crawford, Aretha Franklin, Amy Winehouse en Chaka Khan, maar ook More met de disco van Donna Summer, Pointer Sisters, Michael Jackson en zelfs de funk van Candy Dulfer, Bruno Mars en Stevie Wonder.
 
https://www.soulandmore.nl
 
De deuren gaan open om 16u en munten zijn met pin verkrijgbaar. Entree is €5,- per volwassene en gaat naar de band. Graag tot de 21e!
 
 
 
De Marker Evenementen Stichting (MES), Stichting Marker Jongeren (SMJ) en Dorpshuis Het Trefpunt presenteren samen
zaterdag 14 oktober 2023: Oktoberfest
 
  Het mag nog even duren, maar in oktober wordt Het Trefpunt omgedompeld tot een heuse Biergarten!
 
Het Oktoberfest wordt een feest voor jong (vanaf 18 jaar) en oud, met zanger, DJs, verrassende spelletjes, biertafels en après-ski Schnaps. Deuren zullen vanaf 19u geopend zijn.
 
De kaartverkoop voor dit spektakel start op zaterdag 1 juli aanstaande. Dan zijn kaartjes voor €10,- per stuk tussen 11.00 en 12.30u verkrijgbaar op de markt van de Marker Havenfeesten.
 
Dresscode: Heidi Dirndls und Lederhosen.
 
Zorg dat je erbij bent, es geht los
 
 Bovenstaande in pdf 
 
www.TrefpuntMarken.nl
 
Bovenstaande kon u ook terugvinden als bijlage bij 'Nieuwsblad Waterland' van donderdag 11 mei 2023

Bron: Dorpshuis Het Trefpunt, vrijdag 12 mei 2023

naar Marker Nieuws indexpagina