naar Marker Nieuws indexpagina
Politie en gemeenten gaan samen de strijd aan tegen digitale criminaliteit
Gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer
 
Intentieovereenkomst ĎIntegrale samenwerking cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteití getekend door politie en burgemeesters
 
Eind april hebben politie Purmerend en de burgemeesters van de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer een intentieovereenkomst getekend. Deze intentieovereenkomst vormt de basis voor een samenwerking op het gebied van digitale veiligheid. De gemeenten en politie trekken vanaf nu samen op in de preventieve aanpak van cybercrime en digitale criminaliteit.
 
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek vallen er sinds 2015 meer slachtoffers bij digitale vormen van criminaliteit, dan bij fysieke vormen. Inmiddels zijn dit al 2,5 keer zoveel slachtoffers. Waarschijnlijk ligt het aantal nog hoger, omdat vaak uit schaamte geen aangifte wordt gedaan. De politie en gemeenten hebben een gedeelde verantwoordelijkheid in de online veiligheid en de aanpak van gedigitaliseerde criminaliteit. Deze partijen pakken momenteel veel projecten zelfstandig op. Dit kan efficiŽnter door gebruik te maken van elkaars netwerk, kennis en ervaring.
 
De gemeenten en politie gaan de strijd daarom de komende jaren samen aan, efficiŽnt en daadkrachtig. De samenwerking wordt een jaar na ondertekening geŽvalueerd.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 11 mei 2023

naar Marker Nieuws indexpagina