naar Marker Nieuws indexpagina
Vanaf maandag 15 mei in Het Trefpunt: De Voedselkast van Marken
 
Het leven is kostbaar genoeg, momenteel. Energie en boodschappen zijn duurder dan ooit. Daarom lanceren wij op maandag 15 mei 2023, 'Internationale Dag van het Gezin', een nieuw concept in ons dorpshuis aan de Kerkbuurt: 'de Voedselkast'.  Alle Markers zijn vanaf 15 mei aanstaande uitgenodigd om hier lang houdbaar voedsel en levensmiddelen in te doen, waarmee je je eigen dorpsgenoten die minder te besteden hebben kunt helpen.
 
De afgelopen jaren organiseerden Trijntje Boes en Willy Uithuisje een inzameling voor de Nederlandse Voedselbank bij de lokale supermarkt. Samen stelden zij voor om hierin een stapje verder te gaan. Ook de Diaconie van de Protestantse Gemeente Marken ondersteunt in het nieuwe voedselkastconcept. De Voedselkast is er daarom alleen voor de Markers. Als bestuur waren we direct zeer enthousiast want hiermee kunnen we de sociale rol die het dorpshuis op Marken heeft verder benadrukken.
 
Wat zijn de spelregels?
1) Ten eerste willen wij benadrukken dat bestuur, medewerkers en vrijwilligers van dorpshuis Het Trefpunt vertrouwelijk met de Voedselkast omgaan. Dat verwachten wij tegelijkertijd ook van onze gasten en bezoekers.
2) In de kast mag je alleen lang houdbaar voedsel doen, in originele en gesloten verpakking. Denk aan: rijst, macaroni, maar ook koek of snoep. Het is niet toegestaan om bederfelijke producten in de Voedselkast te doen, zoals melk en vleeswaren. Op de kast is duidelijk aangegeven wat je waarin kunt stoppen.
3) Er mogen ook andere levensmiddelen in gestopt worden, bijvoorbeeld maandverband. Ook hiervoor geldt dat het alleen in een originele en gesloten verpakking mag worden aangeleverd.
4) Iedereen is vrij om gratis iets uit de Voedselkast te halen of om er juist een donatie in te doen.
 
Waar vind je de Voedselkast?
De Voedselkast vind je in de garderobe van dorpshuis Het Trefpunt. Hiermee willen we zorgen dat iedereen hier vertrouwelijk bij kan. De Voedselkast is mobiel en kan tijdens evenementen verplaatst worden.
 
Tot slot
De Voedselkast is voor iedereen toegankelijk. Vanuit dorpshuis Het Trefpunt zal er regelmatig gekeken worden naar de inhoud, echter wij vragen de Markers om hierop ook een oogje in het zeil te houden. Op de momenten dat dorpshuis Het Trefpunt geopend is, is de Voedselkast beschikbaar. Op de momenten dat het dorpshuis gesloten is, is de Voedselkast niet beschikbaar.
 

Bron: Protestants Marken, donderdag 11 mei 2023

naar Marker Nieuws indexpagina