naar Marker Nieuws indexpagina
Informatie over de nieuwe dienstregeling EBS
Deze gaat in op zondag 10 december 2023
Afgelopen periode zijn er in samenwerking met de werkgroep Openbaar Vervoer meerdere gesprekken geweest met EBS naar aanleiding van de huidige dienstregeling. Aan de bewoners van Marken is de vraag gesteld om op- en/ of aanmerkingen te sturen naar ons. Dit hebben jullie dan ook in groten getale gedaan! Dank daarvoor! Tijdens deze gesprekken met EBS hebben wij de wensen en klachten van de bewoners van Marken kenbaar gemaakt.
 
In samenwerking met EBS zijn er de volgende punten uitgekomen:
  
EBS lijn 111
1. EBS biedt vanaf zondag 10 december 2023 een directe buslijn 111 aan van Marken naar Amsterdam Noord. Lijn 111 rijdt in de spits 4x per uur, en verder 2x per uur. Lijn 111 vervangt de huidige lijn 315 tussen Marken en Monnickendam. Lijn 315 rijdt alleen nog tussen Monnickendam en Amsterdam Noord.
 
EBS lijn N11 (nachtbus)
2. EBS biedt vanaf zondag 10 december 2023 ook een nachtbus N11 aan van Marken naar Amsterdam Centraal. Lijn N11 rijdt doordeweeks lx per uur en in het weekeinde 2x per uur.
 
Reistijd verkort met zes minuten
3. De reistijd tussen Marken en Amsterdam Noord vice versa wordt circa 6 minuten korter, doordat we in Monnickendam het rondje overslaan en altijd de route via de Bernhardlaan rijden. Gemeente Waterland bereidt de komst van een nieuwe halte "Zuideinde" in  de Bernhardlaan voor en verder stoppen we bij halte Grote Kerk. Voor het rondje Monnickendam zal er aansluiting zijn bij de Nieuwpoortslaan.
 
4. EBS zet in op een betere overstap (=circa 5 minuten overstaptijd) van lijn 111 op lijn 103 naar Purmerend, en ook van lijn 111 op lijn 278 naar Amsterdam Zuidoost.
 
5. Lijn 610 naar Volendam blijft bestaan, twee ritten 's ochtends van Marken naar Volendam, twee ritten 's middags van Volendam naar Marken (de ochtendrit Monnickendam-Volendam vervalt).
 De Jeugdraad Marken is een werkgroep van de 
'activeren, adviseren en verbinden'

Bron: Jeugdraad Marken, vrijdag 5 mei 2023

naar Marker Nieuws indexpagina