naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : OSV - S.V. Marken
Seizoen 2022-2023, zaterdag 29 april 2023, uitslag 2-1
Kort wedstrijd verslag
Na het spektakel stuk, met name de extra 14 minuten, van de vorige week reisde we vandaag af naar OSV met verwachtingen en een goed gevoel. Bij Marken ontbrak Roy Honingh wegens een blessure en kon Luke de Waart na de warming up toch niet starten. Hij werd vervangen door Bart Schipper. Verder was de basis vrijwel gelijk aan de vorige week al startte Tijs Klaver vanaf de linksback positie en Timo Zondervan  nam de rechtsback positie voor zijn rekening.
 
De eerste dreiging was van Marken in de 7de minuut al snel gevolgd door een afstandsschot van OSV die ver over ging. Verder gebeurde er tot een halfuur spelen vrijwel niets meer voor de beide doelen. Pas rond het halfuur spelen was de thuis ploeg tot twee keer toe zeer dreigend voor de goal van Lloyd Dielingen die deze middag een uitstekende partij op de mat zou leggen. De thuisploeg was verder de bovenliggende party qua doelpogingen maar voor wat het veldspel niet. Eerst was er de 35ste minuut een scrimmage voor het doel van Marken, een paar minuten later werd uit de 6de corner van OSV maar net over de kruising gekopt. In de slotfase kreeg OSV een vrije schietkans vanaf de zijkant om de score te openen en schoot Kevin Giele vanaf 30 meter een vrije trap net naast. Na twee minuten extra tijd floot de scheidsrechter Koning voor de rust na een zeer matig eerste bedrijf met veel teveel overtredingen maar met 0-0 als ruststand.
 
Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en binnen drie minuten spelen kreeg OSV een vrije schietkans die uitstekend werd gestopt door de keeper van Marken. Uit de tegenaanval zette Marken een uitstekende aanval op via Arno Boes en Kevin Giele die Bart Schipper bijna vrij voor het doel zette maar helaas niet tot scoren kwam. De fase daarna waren er mogelijkheden over en weer waarbij OSV dreigender was en Timo Zondervan uit de enige corner net naast kopte. Net binnen het halfuur spelen hield Lloyd Dielingen Marken in de wedstrijd met een uitstekende redding toen een speler alleen op hem af stormde. In de 78ste minuut kwam de thuisploeg toch met een schot van dichtbij door Raphael Fraser op een 1-0 voorsprong. Nadat eerst Job Pereboom in de 80ste minuut de moegestreden Bart Schipper had vervangen kwam Marken een paar minuten later op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Timo Zondervan werkte Dominic Zeeman de 1-1 tegen de touwen. In de slotminuten  ging Guido Boes naar de kant en werd vervangen door Steven Giele. De wedstrijd leek met een gelijke stand te eindigen, de thuisploeg verdiende ook zeker niet meer, maar Marken kon het niet volhouden wegens de vele energie die in de wedstrijd was gestoken, maar ook zeker niet goed gevoetbald, veel onnodig balverlies en slechte passes. In de eerste minuut van de extra tijd scoorde de thuisploeg uit een diepe bal met een lob over de keeper heen de 2-1. Weer verloren al had een puntje verdiend geweest al was het alleen maar voor de tomeloze inzet.
 
Officieel gedegradeerd
Door dit verlies is Marken, DWS - HFC 1-1, officieel gedegradeerd want met nog 3 wedstrijden voor de boeg kunnen we het gat van 13 punten niet meer overbruggen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Helaas het is niet anders, het is wat het is.
 
Volgende wedstrijd is zaterdag 13 Mei 2023, thuiswedstrijd tegen Zwaluwen 30 aanvang 14.30 uur.
 
met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 29 april 2023
naar Marker Nieuws indexpagina