Karakteristieken : S.V. Marken - AFC DWS
Seizoen 2022-2023, zaterdag 22 april 2023, uitslag 3-2
Timo Zondervan kopte in de 112de minuut recht voor het doel de bal keihard tegen de touwen 3-2
In vrijwel dezelfde opstelling als vorige week, alleen Guido Boes voor Bart Schipper, na een redelijk resultaat stuurde scheidend trainer Ron van de Velde de groep het veld in. Onder stromende regen, geen wind, dat bijna de gehele wedstrijd zou duren werd er om tien minuten over half drie afgetrapt.

Scheidsrechter Smedinga dacht waarschijnlijk dat het snel droog zou worden maar niets was minder waar. In de begin fase waren beide ploegen dreigend waaruit je de intensiteit, een overwinning, van de wedstrijd al uit kon opmaken. De wedstrijd bleef heen en weer golven zonder dat er grote mogelijkheden werden gecreëerd. Rond de 20st minuut werd een vrije trap van Kevin Giele door gekopt door Dominic Zeeman, net naast, en waren de gasten een paar minuten later zeer dreigend bij de tweede paal uit een terug kopbal van Dominic Zeeman. Direct daarna een diepe bal van Kevin Giele op Luke de Waart die onreglementair werd afgestopt maar zonder gevolgen voor de tegenstander. Beide ploegen waren tot dan toe redelijk aan elkaar gewaagd. Nog net binnen het halfuur spelen werd Guido Boes vrij voor de goal gespeeld maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Gevolgd door een voorzet van Luke de Waart vanaf links waarbij Kevin Giele net iets tekort kwam. Tien minuten voor de pauze was er eerst een vrije trap te noteren vanaf zo’n 30 meter door Kevin Giele en uit de tegen aanval een vrije doortocht met een schot op de paal van DWS. In de slotminuten een diagonale voorzet van DWS met als resultaat een kopbal bij de tweede paal op de buitenkant. Door de vele overtreding trok de scheidsrechter van dienst Smedinga er drie extra minuten bij. Al met al een enerverend eerste bedrijf alleen de goals ontbraken nog.

Na de pauze bleef Roy Honingh achter in de kleedkamer en werd vervangen door Bart Schipper en ging Melvin Uithuisje op de rechtsback positie spelen. Binnen twee minuten lag de 1-0 in het net, Bart Schipper, een gouden wissel…, werd de diepte ingestuurd en rondde uitstekend af. Twee minuten later een boogbal op de lat bij Marken. Maar weer twee minuten later stond de 2-0 op het scorebord, Luke de Waart startte vrijwel van de eigen helft en rondde zeer beheerst af. Daarna gebeurde er een klein halfuurtje niets voor de beide doelen. Marken was zo wel even tevreden en DWS te veel aangeslagen. In 79ste minuut kopte Tijs Klaver uit de 2de corner maar net naast. Timo Zondervan kwam in de 80ste minuut binnen de lijnen voor Luke de Waart. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd een zeer grove charge op Kevin Giele, inclusief opstootje, die met een brancard van het veld ging. (later bleek de blessure goed mee te vallen). Dit gebeuren nam wel een minuut of vijf in beslag waarna Niels van Veen in het veld kwam voor de slotfase. Twee minuten in de extra tijd werd uit de draai de 2-1 door Madjerno Baal in de uiterste hoek geschoven, voor de keeper zeer onoverzichtelijk. Door de druk op de goal van Lloyd Dielingen wat resulteerde in de 100ste minuut in een penalty. Hands net binnen het zestienmeter gebied op de arm van Tijs Klaver werd bestraft. Dit buiten kansje werd hoog in het doel geschoten door Davelinio Markus 2-2 en een enorme teleurstelling want de eerste overwinning leek veilig gesteld te worden. Maar Marken rechte nog andermaal de rug, uit de 3de corner van de wedstrijd kopte Timo Zondervan in de 112de minuut recht voor het doel de bal keihard tegen de touwen 3-2. Het gehele sportcomplex trilde op zijn grondveste alsof Marken kampioen geworden was. En dat met sponsors en oud spelers op het complex. Maar de scheidsrechter kon er maar niet genoeg van krijgen en floot uiteindelijk in de 114de minuut voor het einde van deze wel zeer enerverende voetbalmiddag. Spelers en staf van harte gefeliciteerd

Volgende wedstrijd is zaterdag 29 april 2023, uitwedstrijd tegen OSV aanvang 14.30 uur.

met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
Foto's van Jan Pieter Schouten volgen zondag 23 april 2023
De bank van Marken
Luke de Waart werd rond de 20ste minuut onreglementair afgestopt maar zonder gevolgen voor de tegenstander en aanvoerder Dominic Zeeman reageert op de beslissing van de scheidsrechter
'Man of the Match' Danny Zondervan
"Ik ben de baas, voetballen", hoorden alle toeschouwers in de tweede helft van scheidsrechter Smedinga
51ste minuut: Luke de Waart startte vrijwel van de eigen helft en rondde zeer beheerst af 2-0
Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd een zeer grove charge op Kevin Giele, inclusief opstootje, die met een brancard van het veld ging
Gelukkig bleek later de blessure van Kevin Giele mee te vallen
Hands net binnen het zestienmeter gebied op de arm van Tijs Klaver werd bestraft. Dit buiten kansje werd hoog in het doel geschoten door Davelino Markus 2-2
Uit de derde corner van de wedstrijd kopte Timo Zondervan in de 112de minuut recht voor het doel de bal keihard tegen de touwen 3-2