naar Marker Nieuws indexpagina
Zaterdag 13 mei: Reddingbootdag 2023
Reddingstations KNRM openen deuren tijdens Reddingbootdag
Op zaterdag 13 mei 2023 houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Alle 45 reddingstations openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.
 
KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de reddingboten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en kijk naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen.
 
Meevaren voor donateurs
 En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel 'Redders aan de wal' genoemd.
 
De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 120.000 Redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.
 
Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen. Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden.
 
Meer informatie
 Ieder reddingstation heeft een eigen programma. Kijk op www.reddingbootdag.nl voor alle informatie per reddingstation. De meeste reddingstations openen hun deuren van 10.00 uur tot 16.00 uur.
  
KNRM station Marken
 Op deze dag is iedereen tussen 10:00-16:00 uur (ook) van harte welkom bij het KNRM station op Marken, Havenbuurt 1a, tijdens de jaarlijkse Reddingbootdag. Er wordt een demonstratie ‘man over boord’ gegeven. Voor kinderen is er onder andere een springkussen, er is een stand met verkoop van KNRM-artikelen, ook wordt er gebakken vis en Marker taart verkocht.
       

Bron: KNRM Marken, dinsdag 18 april 2023

naar Marker Nieuws indexpagina