Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - Koninklijke HFC
Seizoen 2022-2023, zaterdag 15 april 2023, uitslag 0-1
Bij Marken waren een aantal vaste waarden weer terug in de basis en dat was goed te merken, de beging fase bleef de thuisploeg eenvoudig overeind.

Na een minuut of 6 nam HFC de wedstrijd volledig over zonder doelpogingen of kansen te creëren en kwam Marken er even niet aan te pas. Net binnen het kwartier spelen zette de thuisploeg een prima counter op met Luke de Waart op Bart Schipper maar zonder succes. Ondanks dat HFC de betere voetballende ploeg was werden ze vrijwel niet dreigend voor het doel van Marken. Rond de 20ste minuut zette Marken wat lichte druk op de goal van HFC en een paar minuten later een schot vanaf de rechterkant door Bart Schipper die ver over de goal ging. Ook de gasten waren later dreigend voor de goal van Marken en in de 27ste minuut een prima voorzet vanaf links door Luke de Waart maar helaas niemand voor de goal om de bal binnen te tikken. Na precies een halfuur spelen waren de gasten zeer dichtbij de openingstreffer. Eerst een vrije trap vanaf 30 meter recht voor de goal die net naast ging en even later een schot uit de draai weer net naast. Een minuut op vijf later was het weer de beurt aan Marken, een diepe steekpass van Kevin Giele op Luke de Waart kon net niet worden afgerond. In de 37ste minuut viel toch de onverwachte en niet verdiende tegen treffer. Een vrije trap vanaf de zijkant kreeg keeper Lloyd Dielingen niet klem en de terug springende bal werd door Dominic Zeeman, weten dat niet zeker, over de lijn gewerkt 0-1. Een paar minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd Luke de Waart de diepe ingestuurd maar onreglementair afgestopt wat de tegenstander op een gele kaart kwam te staan. Al riepen veel personen om een rode kaart. Na drie minuten extra tijd floot scheidsrechter Hamersveld voor de rust en konden we terug kijken op een zeer vermakelijke eerste bedrijf met een wat onnodige 0-1 achterstand.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, wissels waren ook niet nodig, zou de gehele wedstrijd ook niet gebeuren, en de eerste dreiging was voor Marken met een afstandsschot van Kevin Giele. Daarna kregen de gasten een vrije trap recht voor het doel te nemen die tot corner werd verwerkt. In deze beginfase was HFC ook weer kort de boven liggende partij zonder noemenswaardige mogelijkheden of kansen. Vanaf het uur spelen was er een periode dat de thuisploeg de dienst uit maakte. Eerst was Arno Boes erdoor maar stond in buitenspel positie, een afstandsschot van Arno Boes werd prima gestopt en een schot van dichtbij van Kevin Giele, assist Arno Boes, werd met de groots mogelijk moeite gestopt. Nadat eerst Luke de Waart tegen een gele kaart was opgelopen schoot hij in het zijnet. Pas een kwartier voor tijd waren de gasten voor het eerst weer een keer dreigend. Echte uitgespeelde kansen heeft HFC in feite de gehele wedstrijd niet gehad. In de slotfase waren beide ploegen nog wel een keer dreigend waaronder een kopbal van Luke de Waart en een prima redding van keeper Lloyd Dielingen. Door het vele oponthoud, blessure gevallen, liet de scheidsrechter zeven minuten extra door spelen maar in de stand kwam geen verandering meer. Gezien het vertoonde spel en inzet had zeker een punt verdiend geweest. Maar helaas met het kleinst mogelijk verschil verloren van een heel goede ploeg.

Door de uitslag DWS - FC Weesp 1-2 is Marken officieel (nog) niet gedegradeerd. En laat DWS nou volgende week naar Marken komen….en gelet op het spel afgelopen middag…….

Volgende wedstrijd is zaterdag 22 april 2023, thuiswedstrijd tegen DWS aanvang 14.30 uur.