naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : FC Weesp - S.V. Marken
Seizoen 2022-2023, zaterdag 1 april 2023, uitslag 4-2
Kort wedstrijd verslag
De wedstrijd van vandaag zou eigenlijk een zes punten duel genoemd moeten worden maar gelet op de stand op de ranglijst is dat vandaag niet aan de orde. Vandaag was waarschijnlijk nog de enige mogelijkheid voor Marken om punten te sprokkelen al was er thuis wel met 0-3 kansloos verloren van FC Weesp.

Op het matige echte grasveld werd er door beide ploegen zoals verwacht behoudend gestart. Toch kwam Marken alweer snel en volledig onnodig, 8ste minuut, op een achterstand. Uit een diepe bal werd uit een buitenspel situatie, de assistent van Marken vlagde er niet voor !!, de 1-0 tegen de touwen geschoten. Nadat eerst uit een uitbraak van Marken over de linkerkant het niet lukte was het na een kwartier spelen wel raak. Van grote afstand schoot Arno Boes de bal in het lege doel 1-1. De wedstrijd speelde zich verder af tussen de beide zestienmeter lijnen. Rond de 27ste minuut werd een afstandsschot van Arno Boes over getikt en vrijwel in dezelfde werd een goal van Marken (1-2) wegens buitenspel afgekeurd. Een paar minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong, een vrije trap recht voor de goal vanaf 20 meter ging langs de muur over de grond in de uiterste hoek in het doel 2-1. Direct hierna een schotje van Bart Schipper net over de goal. Ook FC Weesp was dichtbij een score maar werd prima gestopt door Jorrit Korstman. Vijf minuten voor de rust werd eerst een kopbal van de lijn gehaald en kwam Marken weer op gelijke hoogte. Het een scrimmage vlak voor het doel schoot van dichtbij Timo Zondervan de 2-2 tegen de touwen. In de slotfase kreeg de thuisploeg een penalty toegekend, overtreding Timo Zondervan en een gele kaart, die ver over de goal werd geschoten. Na twee minuten extra tijd floot scheidsrechter Wateler voor de pauze en konden we terug kijken naar een redelijk eerste bedrijf met perspectief om vandaag punten te halen.
Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf maar was geen schim meer van de eerste helft. Het was de thuisploeg die de lakens uit deelde en in het eerste kwartier al een aantal mogelijkheden kreeg de wedstrijd te beslissen. Pas rond het kwartier spelen was de eerste dreiging van Marken met een vrije trap vanaf dertig meter die slecht werd genomen. Marken was niet in staat van de eigen helft af te komen mede door het vele balverlies en de zeer veel slechte passes. Rond de 70ste minuut kwam de thuisploeg voor de derde keer op voorsprong. Een te korte terugspeelbal van Roy Honingh werd genadeloos afgestraft en de wedstrijd was gespeeld 3-2. Niels van Veen kwam hierna binnen de lijnen voor de moegespeelde Bart Schipper. In de fase hierna kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren maar dat gebeurde niet. Twee minuten voor tijd liep Timo Zondervan tegen zijn twee gele kaart op en kon met rood naar de kleedkamer. En de blessuretijd probeerde eerst Luke de Waart het met en afstandsschot zonder succes. Maar het was FC Weesp dat uit een counter in de 92ste minuut de 4-2 en tevens eindstand op het scorebord zette. Afgetrapt werd er niet meer en draaide de wedstrijd toch nog weer op een grote teleurstelling uit.

Volgende wedstrijd is zaterdag 15 april 2023, thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC aanvang 14.30 uur.