naar Marker Nieuws indexpagina
Sasha Sailor wint promotieprijs bij Talent Event 2022/2023
zondag 26 maart in poppodium Paard in Den Haag
Op de foto Nathan met de promotieprijs (links)
Cosmo wint Talent Event 2022/2023
Finale in PAARD met vijf jonge talenten
 
Na maanden van audities, workshops, voorrondes Ún een spannende finale in PAARD, mag Cosmo zichzelf winnaar van Talent Event 2022/2023 noemen. De overwinning levert de band een aantal mooie prijzen op, zoals een geldbedrag, studiotijd en optredens op allerlei Haagse festivals. Daarnaast zal Cosmo binnenkort uitgebreid aan bod komen op deze website met mooie foto's, geschoten door een van onze fotografen. 
 
Tijdens de finale, die zondagmiddag plaatsvond in de Grote Zaal van PAARD, speelde Cosmo ontspannen hun vrolijke, zomerse muziek. Daarmee wist de band niet alleen de jury te overtuigen, maar ook het publiek. Cosmo ging er namelijk ook vandoor met de publieksprijs, dat na alle acts mocht stemmen op hun favoriet.
 
Naast Cosmo, speelden er nog vier andere acts in de finale. De band Major Miracle bijvoorbeeld. Het vijftal is nog jong, maar maakte toch indruk met de pakkende eigen nummers. Of Amber Rosa Lynn, die met haar vijftien jaar alleen met haar gitaar het publiek ontroerde met een nummer over haar opa en liet blijken maatschappelijk betrokken te zijn met een nummer over de aardbevingen in Turkije en SyriŰ.
 
Ook Waiiress stond grotendeels alleen op het podium. Hoewel, de zangeres/rapper had een flinke portie attitude meegenomen en liet duidelijk merken dat we nog meer van haar gaan horen. En complimenten voor de danser die een nummertje meedeed. Tenslotte was daar de Sasha Sailor, de meest ervaren act van het stel. Zo stond de band met hun dynamische en energieke nummers al op Eurosonic Noorderslag. Daarnaast doet Sasha Sailor het ook goed op de socials, want de band ging met de promotieprijs naar huis. Deze werd uitgereikt aan de band die - de naam zegt het al - zichzelf in aanloop naar de finale het best wist te promoten.
 
Na afloop van de finale heerst er vooral optimisme over de muzikale toekomst van Den Haag. Het is goed te zien dat jongeren een instrument of microfoon oppakken om daarmee mogelijk de volgende Goldband, Son Mieux of Prins S. en de Geit te worden'. Om te beginnen deze vijf acts, waar we zeker nog meer van gaan horen.

Bron: 3voor12 Den Haag, maandag 27 maart 2023

naar Marker Nieuws indexpagina