naar Marker Nieuws indexpagina
Concert Marker Mannenkoor met Klezmerband 'Di Gojim'
Zaterdag 1 april, aanvang 19.30 uur, Patmoskerk
Als sluitstuk van het jubileumjaar van het vijftigjarige Marker Mannenkoor, wordt op zaterdag 1 april 2023 een bijzonder concert gegeven door het Marker Mannenkoor in samenwerking met de klezmerband ‘Di Gojim’ in de Patmoskerk, Hoogkamplaan 1 op Marken.
 
Klezmerband ‘Di Gojim’
'Di Gojim' is een Nederlandse muziekgroep die klezmer en balkanmuziek speelt. De groep bestaat uit acht musici en een zangeres. In 1988 is de groep opgericht door onder anderen Jaap Mulder, Tseard Nauta en Sjaak van der Reijden. De naam is afgeleid van het Jiddische woord "goj" wat 'de niet-joden' betekent.
 
Het is 1988, de fascinatie voor een nog onbekende muzieksoort brengt een groepje conservatorium-studenten bij elkaar. Ze luisteren naar illustere cassettebandjes en uit de VS geďmporteerde elpees. Als radiomaker Wim Bloemendaal tijdens zijn programma ‘Moondogs’ een special aan klezmer wijdt, is de missie duidelijk… Niet veel later wordt Nederlands eerste klezmerband geboren, de naam is Di Gojim.
 
Vele theatertournees en internationale festivals volgden. Di Gojim speelde in New York, Istanbul, Budapest, Jeruzalem, Berlijn, Parijs, Brussel, Mexico City, Bogota, Wroclav, Barcelona, Madrid en vele andere steden. Di Gojim werkte samen met Robert Long, Ivo de Wijs, Frans Weisz, Fred Florusse, Ivo Janssen, Frank London, Shura Lipovski, Bente Kahan en actrice Bodil dela Parra.
 
In 2018 bestond Di Gojim dertig jaar en is multi inzetbaar. Van basis kwartet tot voltallig acht muzikanten en een zangeres. Di Gojim trekt volle zalen en enthousiast publiek.
 
Mis dit bijzondere concert niet en kom 1 april naar de Patmoskerk! Gratis Entree en aanvang 19.30 uur.
 
(Ter bestrijding van de onkosten is er wel een deurcollecte en verloting)
 
website Klezmerband ‘Di Gojim’
 

Bron: Marker Mannenkoor, vrijdag 24 maart 2023

naar Marker Nieuws indexpagina