naar Marker Nieuws indexpagina
Zorgcentrum Swaensborch viert 20-jarig jubileum
Gemeente Waterland schenkt cheque ter waarde van € 250,-
Het zorgcentrum Swaensborch aan de Pierebaan in Monnickendam is op woensdag 12 maart 2003 officieel geopend door burgemeester Edwin Jongmans. Vanaf november 2002 waren er reeds personen uit omgeving verhuisd naar het nieuwe zorgcentrum. Om het jubileum te vieren staat er deze week een ‘feestweek’ op het programma.
 
Zondag werd de week ‘geopend’ met een petitfourtje bij de koffie. Maandag was er een feestelijke bingo georganiseerd met medewerking van gemeenteraadsleden van de gemeente Waterland waarbij ‘de aftrap’ werd genomen door burgemeester Marian van der Weele. Mevrouw Van der Weele was niet met lege handen gekomen. Zij kon aan teammanager Hang Tran een cheque ter waarde van € 250,- overhandigen. Dit bedrag kan worden gebruikt om een uitje voor de bewoners te organiseren.
 
 Prijzen van bingo waren beschikbaar gesteld door de Etos, Wine Affairs, Primera, DekaMarkt, museum ‘De Speeltoren’ en de viskraam van Swaensborch. De hapjes werden door kaasboerderij Willig en slagerij de Wolf gesponsord!
 
Dinsdag krijgt de week een vervolg met de Volendamse zangeres Janina. Woensdag staat een feestelijke kerkdienst onder leiding van Pieter de Dekker op het programma. Donderdag wordt er een film vertoond ‘uit de oude doos’. Presentatie is in handen van Simon Verbeek.
 
Vrijdag is het ‘Nationale Pannenkoekendag’, ook in Swaensborch. De kok gaat pannenkoeken bakken voor bewoners, naturel- en spekpannenkoeken, met vooraf oma’s tomatensoep met ballen en als dessert een wafel met aardbeien en slagroom. In de middag is er een playbackshow voor bewoners en medewerkers.
 
Zaterdagmiddag zullen de ‘Vleppie Auwurs’ de bewoners in het cafeetje vermaken met hun muziek. Zondagmiddag wordt de week afgesloten met een optreden van de Weespertrekvaart mannen ‘Het andere lied van de zee’.
  Yvonne Gras was de bingo master
  De 11-jarige Tom uit Zuiderwoude bediende de bingomolen
Swaensborch 11, 1141 VZ  Monnickendam

Bron: PepProductions, maandag 13 maart 2023

naar Marker Nieuws indexpagina