naar Marker Nieuws indexpagina
Monnickendam Noord (N247) weekend afgesloten
Van vrijdag 24 maart (19.00 uur) t/m maandag 27 maart (06.00 uur)
 Onderstaande bewonersbrief van 27 februari 2023
 
In de brief van 30 januari 2023 hebben wij u geïnformeerd over de weekendafsluiting van de N247. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren sluiten we de N247 één heel weekend af voor al het doorgaande verkeer. In deze brief geven wij u meer informatie over de werkzaamheden.
 
Werkzaamheden en afsluiting
In dit weekend brengen we de weg van N247 weer terug zoals voor de bouw van het gemaal. We verwijderen de hulpbruggen en de aangebrachte damwandschermen. Na het verwijderen, asfalteren we de weg weer. Op vrijdagavond 24 maart wordt de N247 ten noorden van Monnickendam tussen de kruising Kloosterdijk en de kruising Lagedijk/Hoogedijk (Katwoude) voor al het verkeer afgesloten. Maandagochtend 27 maart is de N247 voor alle verkeer in beide richtingen weer open.
 
N247 Afsluiting:
N247 Opening:
Vrijdagavond 24 maart, 19.00 uur
Maandagochtend 27 maart, 06.00 uur
 
Omleidingsroute autoverkeer
Verkeer komend uit Amsterdam richting Edam/Volendam/Hoorn zal worden omgeleid via de N235 (Ilpendam-Purmerend), de A7 (oprit 4, Purmerend-Zuid naar afrit 6, Purmerend-Noord) en de N244 naar de N247 ter hoogte van Edam/Volendam. Komend uit de richting Katwoude/Edam/Volendam is de omleiding in omgekeerde richting. De omleidingsroute wordt met de bekende gele verwijzingsborden aangegeven.
 
Omleiding (brom-)fietsverkeer en voetgangers
Omdat de N247 helemaal is afgesloten en een omleiding voor voetgangers en (brom)fietsers te lang zou worden, vaart er tijdens de afsluitingsweekenden een gratis veerpont. De pont vaart tussen de Buitendijk en de Kloosterdijk en start vrijdagmiddag om 16.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag en zondag vaart de pont tussen 06.00 en 22.00 uur. Vanwege de werkzaamheden gaat het fietspad op maandag 27 maart iets later open en vaart de pont maandagochtend ook nog tussen 06.00 en 09.00 uur.
 
Werkzaamheden en Geluidhinder
Vrijdagmiddag starten we met de eerste werkzaamheden. Op zaterdagavond en -nacht verwachten wij voor de direct omwonenden flinke geluidhinder. Inschattingen van de geluidshinder geven aan, ongeveer 70 decibel “op de gevel” van de woningen in de directe omgeving. Dit is te vergelijken met het geluid van een stofzuiger op 1 meter afstand, een storend geluid.
 
Planning
We streven ernaar de werkzaamheden uit te voeren volgens de aangegeven planning in deze brief. Wanneer er in het geplande weekend storm of slecht weer wordt verwacht, is het in verband met de veiligheid niet mogelijk om de stalen verkeersbruggen en de damwandplanken te hijsen. De weekendafsluiting is dan een week later.
 
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het project op de website van het HHNK. Heeft u vragen over de bereikbaarheids-maatregelen of een andere vraag, neem dan contact met mij op via 06-5022 6257 of mvdberg@avecodebondt.nl.
 
Met vriendelijke groet,
 
Martin van den Berg
Omgevingsmanager Combinatie Gemaal Monnickendam
 Bovenstaande bewonersbrief in pdf 
 Kaartje van verkeersmaatregelen, afzetting en omleiding (ter plekke) in pdf 

Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), donderdag 9 maart 2023

naar Marker Nieuws indexpagina