naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : Jong Holland - S.V. Marken
Seizoen 2022-2023, zaterdag 18 februari 2023, uitslag 3-0
Kort wedstrijd verslag
Marken begon zeer gehavend aan deze behoorlijke zware klus, uit tegen Jong Holland, door de vele afwezige vanwege blessures en andere oorzaken.
 
In het eerste bedrijf had Marken de sterke wind langs over het veld in de rug. De begin fase kwam Marken goed door zonder dreiging voor de goal van de thuisploeg. Rond het kwartier spelen was de eerste dreiging van Jong Holland te noteren met een diagonaal afstandsschot die maar net over de goal ging. Een paar minuten later was het de beurt aan Marken toen uit een corner Ricardo Zeeman maar net naast kopte. Direct hierna was de thuisploeg weer dreigend met afstandsschot ver over de goal. Ook Marken was hierna weer kansrijk met weer een kopbal van Ricardo Zeeman uit de tweede corner op de lat. De wedstrijd bleef over en weer gaan maar in de 27ste minuut kwam Jong Holland toch onverwachts op voorsprong door Sietse Bol. Uit hun derde corner ging via via de bal in het net 1-0 en binnen één minuut spelen lag ook de 2-0 in het doel door Eelke de Graaf. Een aanval over de rechterkant kon te simpel worden afgerond. Een onnodige tegenvaller natuurlijk al was Marken niet van slag. In het laatste kwartier, met de wind in de rug, kreeg Marken nog een aantal mogelijkheden iets aan de stand te doen. Eerst een afstandsschot van aanvoerder Dominic Zeeman gevolgd door een vrije trap vanaf  30 meter en tot slot schoot Maurice Gerritsen uit de 4de corner maar net naast. De thuisploeg kon er in deze fase niets tegen over zetten. In de slotminuten een prima aanval over de rechterkant waaruit Bart Schipper die maar net voor langs schoot. Zonder minuten bij te tellen floot scheidsrechter van den Boogaard voor de thee en gingen beide ploegen na deze sportieve wedstrijd naar de kleedkamers.
 
Na de pauze kwam Mick Roos binnen de lijnen voor Niels van Veen en ging Dominic Zeeman naar voren. Binnen 10 minuten spelen kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong (Jort Feijen) en was de wedstrijd gespeeld. Een onnodig bal achteruit waarbij balverlies werd geleden door de laatste man en daardoor simpel kon worden afgestraft. Marken werd vanaf dat moment vastgezet op eigen helft, mede door de tegen wind, en kwam niet meer aan het voet ballen toe. In de 65ste minuut kwam David Springer binnen de lijnen voor Daniel Schipper. Halverwege het tweede bedrijf een scrimmage voor het Marker doel maar keeper Lloyd Dielingen liet zich niet verrassen. Trouwens in de gehele tweede helft niet en speelde een behoorlijke wedstrijd. Marken zette nog wel een spaarzame aanval op maar zonder succes. Een kwartier voor tijd mocht reserve keeper Steven Giele als veldspeler invallen voor Mitchel Springer. In de slotfase kwam Marken helemaal niet meer onder druk uit en kreeg de nodige corners te verwerken. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd redde de keeper van Marken uitstekend op een afstandsschot en voorkwam zo een geflatteerde nederlaag. Zonder het trekken van kaarten, daar was het de wedstrijd ook niet na, werden er in de tweede helft 2 minuten extra gespeeld. Al met al toch geen onaardige wedstrijd met zoveel invallers en waarin hard en naar vermogen is gewerkt.
 
Volgende wedstrijd is zaterdag 4 maart 2023 uit tegen AFC aanvang 12.00 uur.
 
met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 18 februari 2023
naar Marker Nieuws indexpagina