naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - ASV Arsenal
Seizoen 2022-2023, zaterdag 11 februari 2023, uitslag 1-2
Kort wedstrijd verslag
De wedstrijd begon, onder leiding van R. Westland, met 1 minuut stilte vanwege de dramatische gebeurtenis elders in de wereld. In de basis opstelling waren twee mutaties ten opzichte van de vorige week te noteren Danny Zondervan voor Guido Boes en de herstelde Luke de Waart voor Bart Schipper.
 
Maar door onoplettendheid lag de 0-1, simpel door alles heen door Kiet Versluys, al binnen vijf minuten spelen in het doel. De wedstrijd ging voorzichtig spelend door de beide ploegen verder zonder momenten voor de beide doelen. Arsenal bepaalde het spel met veel balbezit, Marken kon hier weinig tegenover stellen, maar uitgespeelde kansen kregen zij niet. Net binnen het halfuur spelen kwam Marken goed weg toen een diagonaal schot op de kruising belande. Direct hierna zette de thuisploeg een van de weinige goede aanvallen op over de linkerkant van het veld maar zonder succes. In deze over het algemeen sportieve wedstrijd was er weinig te beleven al werkte Marken hard naar de mogelijkheden. In de slotminuut kon Luke de Waart wederom niet verder door een blessure en werd vervangen door Bart Schipper. Na twee minuten extra tijd werd er gefloten voor de rust met een toch teleurstellende en onnodige achterstand van 0-1 op het scorebord.
 
Na de pauze kwamen er bij Marken drie verse spelers binnen de lijnen Mitchel Springer voor Roy Honingh, Niels van Veen voor Tijs Klaver en Maurice Gerritsen voor Jeffrey Schilder. De aanvoerders band ging om de arm van Sebastiaan Peereboom. Ook nu weer een valse start, binnen twee minuten spelen werd uit een diepe bal de 0-2 door weer Kiet Versluys simpel tegen de touwen geschoten. Vijf minuten later frommelde Bart Schipper de 1-2 in het doel waardoor de wedstrijd helemaal opleefde. In het volgende kwartier was Marken zelfs qua mogelijkheden de bovenliggende partij. Eerst een afstandsschot van Dominic Zeeman ver over de goal, gevolgd door een prima aanval over meerdere schuiven zonder succes en tot slot een iets te zachte omhaal van Maurice Gerritsen. Maar helaas kon de thuisploeg de stand niet gelijk trekken of zelfs aan een overwinning te denken. Hierna namen de gasten de wedstrijd weer wat over met veel balbezit en een vijftal corners maar zonder dreiging of uitgespeelde kansen. Een minuut of tien voor het einde van de officiŽle speeltijd redde keeper Lloyd Dielingen uitstekend op een kopbal van zeer dichtbij. Scheidsrechter Westland liet in het tweede bedrijf terecht vijf minuten extra spelen mede door het vele kleine oponthoud in deze over het algemeen sportieve wedstrijd. Wel weer helaas verloren na een matig eerste bedrijf maar een prima tweede helft ondanks of mede door de vele wissel spelers. Voor de grote inzet had een puntje wel terecht geweest vanmiddag.     
 
Volgende wedstrijd is zaterdag 18 februari 2023 uit tegen Jong Holland aanvang 15.00 uur.
 
met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
Bron: Aris Uithuisje sr., zaterdag 11 februari 2023
naar Marker Nieuws indexpagina