naar Marker Nieuws indexpagina
S.V. Marken vrouwen-/meisjesvoetbal in de lift
S.V. Marken MO20-1

Aan het begin van de voorjaarscompetitie kreeg Sportvereniging Marken (SV Marken) een zeer leuk bericht van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Het ging om SV Marken Meiden Onder 20 (MO20), dat zich heeft geplaatst voor divisievoetbal in fase 3 van de competitie. Het is in de historie van SV Marken niet eerder voorgekomen dat een jeugdteam uit is gekomen in een divisie, tot op heden was het altijd een klasse waarin werd gevoetbald, op welk niveau dan ook.
 
In oktober 2013 werd, geÔnspireerd door een bezoek van voormalige Ajax-speelsters en tevens Oranje Leeuwinnen Kelly Zeeman en Daphne Koster aan basisschool de Rietlanden, de basis voor dit meidenteam gelegd. Het afgelopen najaar werden door SV Marken MO20 goede resultaten in de hoofdklasse behaald. Dit leidde tot plaatsing naar divisievoetbal in de derde fase van de competitie.  Zij spelen komend voorjaar onder meer tegen aan Betaald Voetbal Organisatie (BVO) gelieerde clubs als AFC Amsterdam, DSS uit Haarlem en SV Kadoelen uit Amsterdam-Noord. Ook mag SV Marken MO20 zich verheugen op een wedstrijd in Den Haag (tegen FC Skillz) en tegen het meidenteam van de alom bekende club uit de Bollenstreek FC Lisse.
 
Het bestuur van SV Marken is verheugd over de ontwikkeling die het vrouwenvoetbal, zowel kwantitatief als kwalitatief, de afgelopen twee decennia heeft doorgemaakt. Zo is er al jarenlang een vrouwenteam op het veld en in de zaal. Inmiddels zijn in de jeugd al meerdere jaren meidenteams actief, speelt op dit moment een groot aantal meisjes in de gemengde jeugdteams en wordt gewerkt aan een nieuw meisjesteam onder 9. Daarnaast staat een nieuw te vormen seniorenteam, 7x7 voetbal in een recreatieve competitie, in de spreekwoordelijke steigers.
 
In de historie van het vrouwenvoetbal op Marken werd het Hoofdklasse niveau als hoogste bereikt. Daarnaast werd tweemaal de bekerfinale in de B-categorie behaald. In 2012 werd deze zelfs gewonnen door SV Marken, in de laatste officiŽle wedstrijd van Kelly Zeeman voor SV Marken. Kelly Zeeman is met haar successen bij Telstar, Ajax en Oranje een groot voorbeeld voor vele voetbalmeiden. De opkomst van het meisjesvoetbal bij SV Marken is mede hierdoor tot stand gekomen.
 
Het huidige vrouwenteam (SV Marken VR1) werd, na het kampioenschap vorig seizoen in de vijfde klasse, dit najaarskampioen in de vierde klasse. Het komend halfjaar gaat dit team zich meten met de beste ploegen uit de diverse vierde klassen om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. Daarnaast is het huidige meisjesteam Meiden Onder 15 de afgelopen jaren opgeklommen van de derde klasse naar inmiddels de eerste klasse, waarin het momenteel een vaste en stabiele waarde is.
U begrijpt: het vrouwen- en meisjesvoetbal bij SV Marken zit in de lift!
 
Mocht je als meisje of vrouw het leuk vinden om met plezier op Marken te gaan voetballen meld je dan aan bij wedstrijdsecretaris@svmarken.nl.

       

Bron: Pieter de Groot / Albert van Veen, vrijdag 10 februari 2023

naar Marker Nieuws indexpagina