Karakteristieken & Foto's : DVVA - S.V. Marken
Seizoen 2022-2023, zaterdag 4 februari 2023, uitslag 2-1
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DVVA uit Amsterdam op het programma op Sportpark Drieburg. Bij Marken ontbrak Luke de Waart wegens een blessure en Kevin Giele had zich gisteravond wegens ziekte !! afgemeld.

De wedstrijd begon afwachtend en nadat de thuisploeg een plaagstootje had uit gedeeld was het in de 9de minuut wel al raak. Een schot van dichtbij had de keeper van Marken niet klemvast en de rebound kon door Jari van der Meer simpel worden binnengetikt 1-0. Al snel in de wedstrijd weer een behoorlijke tegenvaller voor de SV Marken. De wedstrijd kabbelde een beetje verder en pas halverwege het eerste bedrijf een doelpoging van Marken met een diagonaal afstandsschot over de goal. Kort hierna was de thuisploeg dreigend over de rechterkant. Rond het halfuur spelen kreeg Marken een vrije trap toegekend hoek zestienmeter gebied waaruit dreiging ontstond voor het doel van DVVA. Tot dan toe een matige wedstrijd die pas in de slotfase en beetje los kwam. In de 40ste minuut was DVVA uit een uitbraak dreigend en ging het schot net naast en een voorzet vanaf de linkerkant werd net naast gekopt. Twee minuten later een diagonaal schot van Bart Schipper die met moeite tot corner kon worden getikt en uit deze corner werd de bal net over gekopt. In de slotminuut een vrije trap net buiten de zestien van DVVA zonder gevaar en een diagonaal schot op de buitenkant van de paal. Na twee minuten extra tijd floot scheidsrechter Barrales voor de thee met een kleine achterstand voor Marken.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en kreeg binnen twee minuten de deksel op de neus. Een diagonaal schot vanaf de rechterkant werd onhoudbaar door wederom Jari van der Meer in het doel geschoten 2-0 en hiermee was de wedstrijd in feite beslist. De wedstrijd was hiermee  gespeeld al waren beide ploegen in de begin fase nog dreigende voor de doelen. In de 63ste bracht scheidend trainer Ron van der Velde een dubbele wissel binnen de lijnen, Danny Zondervan voor Sebastiaan Peereboom en Niels van Veen voor Bart Schipper. En minuut na deze wissels een vrije kopkans voor Tijs Klaver, bal niet iets te hoog, zonder succes. Door het zeer vele balverlies was er van de wedstrijd niet veel meer te verwachten. Assistent Stephan Plat kreeg nog wel de rode kaart wegens al te luidrustige aanmerking op de leiding. In de 87ste minuut werd voor Marken door Dominic Zeeman  de “aansluiting” goal gescoord 2-1 uit een vrije trap van Jeffrey Schilder. Nu werden er vijf minuten extra tijd gespeeld maar in de stand kwam geen verandering meer. Teleurstellende uitslag natuurlijk maar vooral het voetbal was zeer matig en het al genoemde zeer vele balverlies.
.
Volgende wedstrijd is zaterdag 11 februari 2023 thuis tegen ASV Arsenal aanvang 14.30 uur.