Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - AMVJ
Seizoen 2022-2023, zaterdag 28 januari 2023, uitslag 0-3
Na de vorige week afgelaste wedstrijd uit tegen Jong Holland hervatte SV Marken vandaag de competitie thuis tegen AMVJ uit Amsterdam.

De thuisploeg had vandaag wel een zeer valse start want binnen 30 seconden lag de 0-1 al in het net. Met een hoge boogbal van Seranio Austin viel de bal net binnen de paal in de goal. Bijna in dezelfde minuut lag de gelijkmaker al bijna in het net, Bart Schipper kreeg de bal vrij voor de goal helaas niet tegen het net. Nadat eerst nog een diagonaal schot van de gasten voorlangs de goal ging was het in de 13de minuut wel weer raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd uit de rebound van de keeper door Daan van Hees simpel binnen getikt, omdat de Marker verdediging niet attent reageerde. Rond de 20ste minuut zette eerst Marken een prima aanval over links op die tot corner werd verwerkt en kopte Tijs Klaver uit een corner over de goal. Verder gebeurde er weinig voor de beide doelen al kreeg Marken acht corners te nemen zonder gevaar en was AMVJ niet bij machte iets te creëren. Door de matige start keek Marken bij de rust wel weer tegen een onnodige 0-2 achterstand aan.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer om zo mogelijk iets aan de achterstand proberen te doen. Het eerste kwartiertje van het tweede bedrijf gebeurde er vrijwel niets en waren  beide ploegen gelijkwaardig. In de 57ste minuut maakte Guido Boes de aansluitingsgoal (1-2) maar deze goal werd wel of niet terecht wegens buitenspel afgekeurd. Door het protesteren kreeg hij nog een onnodige gele kaart. Direct hierna bracht de trainer van AMVJ een drie dubbele wissel in het veld. Rond het uur spelen leefde de wedstrijd enorm op met diverse acties voor de beide doelen. Eerst was er dreiging voor de goal van Marken die Lloyd Dielingen prima stopte. Toen een vrije trap van Kevin Giele randje zestien meter die met moeite uit de uiterste hoek werd getikt. Een paar minuten later schoot Jeffrey Schilder van de zijkant tegen de onderkant van de lat. AMVJ probeerde het met afstandsschot die ver naast ging. In de 65ste minuut werd Dominic Zeeman in het veld gebracht voor Timo Zondervan. Twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd een prima doelpoging van Luke de Waart waarbij hij licht geblesseerd raakte. In de 75ste kon hij niet verder en werd vervangen door Niels van Veen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd balverlies van Kevin Giele afgestraft door Thierry van der Kooije en zette de 0-3 en tevens eindstand op het scorebord. In de slotfase was eerst AMVJ nog dreigend, een uitbraak van Marken te noteren en kopte Guido Boes op de bovenkant van de lat.

Al met al een vermakelijke tweede helft, zonder resultaat, wel hard gewerkt en een geflatteerde 0-3 nederlaag. Volgende wedstrijd is zaterdag 4 februari 2023 uit tegen DVVA aanvang 14.30 uur.