naar Marker Nieuws indexpagina
MeerjarenProgramma Woningbouw 2023 in Waterland
 
College Waterland presenteert ambitieus woningbouwprogramma
Donderdag 19 januari 2023 presenteerde het college van Waterland het woningbouwprogramma 2023. Het programma omvat de uitwerking en concretisering van de ambitieuze doelstelling uit het coalitieakkoord: de plannen voor de bouw van 2000 woningen.
 
Het woningbouwprogramma beschrijft concreet en transparant de woningbouwprojecten die de komende jaren worden opgepakt. Bij de fasering is rekening gehouden met de spreiding over de kernen. Hierbij gaat het niet alleen over de woningen zelf, maar ook over benodigde voorzieningen om de leefbaarheid van de kernen te verbeteren.
 
 Voor de eerste duizend woningen zijn de voorbereidingen al in gang gezet. De eerste woningen worden zelfs al gebouwd op de Regenbooglocatie. Voor de andere helft van de woningen zijn kansrijke locaties en initiatieven toegelicht, die de komende jaren verder worden onderzocht.
 
In het woningbouwprogramma ligt de nadruk op betaalbare woningen. Van alle nieuwbouwwoningen is 30% bestemd voor sociale huur en 30% voor betaalbare koop- en middenhuur. We voorzien hiermee in de grote vraag naar woningen, met name in het goedkope en middensegment.
 
Wethouder Ton van Nieuwkerk: “Ik ben er trots op dat we hiermee een concreet plan presenteren om in 8 tot 10 jaar de 2000 woningen te realiseren. Met dit programma kunnen we voortvarend aan de slag om de plannen te bewerkstelligen. Met name voor de groep met lage en middeninkomens voor wie de woningnood het hoogst is.”
 
 MeerjarenProgramma Woningbouw 2023 in pdf 
Projecten op Marken uit het MeerjarenProgramma Woningbouw 2023:
3. Ontwikkeling van gemeentelijke gronden
   Sportcomplex Marken, bladzijde 13
4. Faciliterende woningbouwprojecten
  Kruisbaakweg 6, bladzijde 18
   Westerstraat 25, bladzijde 19
5. Kansrijke woningbouwinitiatieven
   Hoogkamplaan 3 t/m 15, bladzijde 26
  Kruisbaakweg 3 / 5, bladzijde 33

Bron: Gemeente Waterland, maandag 23 januari 2023

naar Marker Nieuws indexpagina