naar Marker Nieuws indexpagina
Marker watersnood Podwalk
 
Vanaf vrijdag 6 januari 2023 om 20.30 bij de NTR op NPO 2 zijn de afleveringen van de tv-serie "Het Water Komt", te zien.
 
De serie gaat dan wel vooral over de watersnoodramp in Zeeland, echter zijn er podwalks gemaakt voor en over steden en dorpen waar zo een zelfde ellendige gebeurtenis heeft plaatsgevonden.
 
Deze podwalks vinden dan ook plaats in zeven steden en dorpen verspreid over Nederland met hun eigen watersnoodverhaal: Marken, Dordrecht, Valkenburg, Zwolle, Nijmegen, Oude-Tonge en Amsterdam Tuindorp-Oostzaan.
 
De NTR heeft deze podwalks gemaakt met medewerking van o.a. Gemeente Waterland. Voor Marken heeft de podwalk betrekking op onze watersnood uit 1916,
 
Een aantal jaar geleden heeft de Stichting Herdenking Watersnood Marken 1916 watersnoodwandelkaart gemaakt en nu is daarnaast dus ook de NTR podwalk!
 
De Wandeling
Marken - Kind van de Storm
Locatie: Marken
Afstand: 4,7 kilometer
Start/eind: Walandweg, 1156 DJ, Marken
 
Op het schilderachtige Marken gaan we tijdens deze wandeling op zoek naar sporen van een stormvloed die in 1916 enorme schade in ons land aanricht. Tijdens de wandeling bezoeken we de haven, verkennen we het dorp en bezichtigen we de verschillende werven.
 
Omschrijving
De bewoners van Marken hebben door de tijd heen met het water moeten leren leven. En nog steeds.
 
Ten tijde van de overstroming blijft van de trotse Marker vissersvloot weinig over. Huizen verdwijnen in zee, vee wordt meegesleept door het water, en de bewoners beleven de angstigste nacht van hun leven. Daarbij blijkt dat niet iedereen de ramp overleeft, zal uit het verhaal blijken. Toch is het tegelijkertijd een verhaal van nieuw leven en hoop, want er wordt een meisje geboren: Lijsje, het kind van de storm.
 
App downloader
Ontdek het verhaal van Marken met de gratis podwalk app 'Het water komt!' Download hem in de App store of Play store;
 
App Store: https://apps.apple.com/nl/app/het-water-komt/id6444627056
Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.ntr.hwk
 
Zie het promo filmpje op Eilandraad instagram pagina:
https://www.instagram.com/reel/CnCHykojI5f/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
 

Bron: NTR, vrijdag 13 januari 2023

naar Marker Nieuws indexpagina