naar Marker Nieuws indexpagina
Aankondiging start realisatie proefvakken
(Deze melding werd reeds 23 december 2022 gepubliceerd)
 
en
In de laatste week van januari 2023 starten wij met de realisatie van 2 proefvakken.
 
Wat zijn proefvakken?
Voordat we aan het echte werk beginnen realiseren wij eerst 2 proefvakken. 1 aan de Zuidkade en 1 aan de Westkade. Deze proefvakken zijn kleine stukjes dijk (ca. 100 meter) waar wij het laagsgewijs aanbrengen van het grondlichaam uitvoeren zoals we het echte werk ook voor ogen hebben. Door het realiseren van deze proefvakken krijgen wij inzicht of we de zettings-berekeningen en wachttijden nog aan moeten scherpen of dat het in lijn van alle berekeningen ligt.
 
Wat wordt er met de uitkomsten van de proefvakken gedaan?
De uitkomsten van proefvakken nemen wij mee in het ontwerp dat wij uiteindelijk gaan uitvoeren. Wanneer de resultaten uit de proefvakken afwijken van wat wij hebben berekend zullen wij dit meenemen in het uitvoeringsontwerp of werkwijze. 
 
Hoe lang duurt de uitvoering van de proefvakken?
De uitvoering van de proefvakken start in de laatste week van januari in 2023. De werkzaamheden zullen vervolgens ca. anderhalf jaar duren.
 
Wat merkt u hiervan?
Voorafgaand aan de eerste werkzaamheden voor de realisatie van de proefvakken zullen wij beginnen met het plaatsen van afzettingen. Wij zullen deze week al de vooraankondigingsborden neerzetten op de dijk op de plekken waar eind januari hekken worden geplaatst..
 
Ter hoogte van de locaties van de proefvakken zal het kruinpad worden afgesloten met hekwerk om uw en onze veiligheid te waarborgen. Bij de afzetting wordt een informatiebord geplaatst waar wij uitleggen wat we aan het doen zijn. Om wandelaars zo veel mogelijk tegemoet te komen zal een "heen-en-weertje" mogelijk zijn vanaf de Haven naar het proefvak en vanaf de Rozewerf naar het proefvak.
 
Wij zullen u de komende periode nader informeren over wat voor werkzaamheden er precies worden uitgevoerd en wat u daar van kunt merken.
 
Vragen / opmerkingen
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Anneke Boerma / 06-432 812 33 / a.boerma@flux.partners
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com
 
en

Bron: Combinatie Hof op Marken, donderdag 12 januari 2023

naar Marker Nieuws indexpagina