naar Marker Nieuws indexpagina
Stefan en Michel op podium van Volendammer Dartkampioenschap 2023
 
Joop van Baalen bekroont zich tot Volendammer Dartkampioen 2023
 
Afgelopen zaterdag was de 38e editie van de Tom Kakes Cup, het jaarlijkse Volendammer Dartkampioenschap, georganiseerd in Pop- en Cultuurhuis PX. Maarliefst 90 deelnemers begonnen aan ’s ochtends aan het toernooi der toernooien. Het brede deelnemersveld zag oude bekende, maar ook veel nieuwe gezichten. Met de jongste deelnemer van 13 jaar oud tot de oudste deelnemer van 70 jaar is de cup een toernooi voor alle leeftijden.
 
Driemaal is scheepsrecht
Na twee verloren finales (2018 en 2019) is het Joop van Baalen, bij de darters beter bekend als ‘Haagse Joop’, eindelijk gelukt om zijn eerste cup-titel in de wacht te slepen. In de finale was hij met 5-2 te sterk voor Stefan Hijlkema. Eerder werden Mike Tol en Michel Prent in de halve finales uitgeschakeld.
 
Verliezersronde
In de verliezersronde werd er door 31 darters gestreden om de troostprijs. In de finale wist Jeremy Jonk met 3-0 te winnen van Arjan Mooijer.
 
Beste dame
Traditioneel wordt tijdens de Tom Kakes Cup ook gestreden om de titel Beste Dame. Na de poulefase versloeg Jolanda Doede haar tegenstander Veronica in de finale met 3-0.
 
Volgend jaar zal het Volendammer Dartkampioenschap worden georganiseerd op zaterdag 6 januari 2024. De organisatie van Volendam Darts dankt Pop- en Cultuurhuis PX voor de gastvrijheid. Ook grote dank naar alle sponsoren: Westend Zonwering, Kees Tol Verf en Behang, Kees Tol Glas, Krima, Schildersbedrijf Maxed, Butter en Bond Stucadoors, Bakkerij van Pooij, Klaas Bart Schildersbedrijf, Kes en Molenaar Metselbedrijf, Fietsservice Koning, Snackbar Roma, Number1 Voetbalreizen, Veerman en Kemper Stucadoors, Stucbouw Volendam en Edwin Horn Rijopleidingen.
 
Uitslag Tom Kakes Cup 2023 in Pop- en Cultuurhuis PX, op zaterdag 7 januari 2023 (90 deelnemers):
1. Joop van Baalen
2. Stefan Hijlkema
3. Michel Prent
3. Mike Tol
 
Winnaar verliezersronde:
Jeremy Jonk
 
Runner-Up verliezersronde:
Arjan Mooijer
 
180-ers (23x):
Arjan Mooijer (2x)
Stefan Hijlkema (2x)
Alex Visser
Andre Smit
Arjan Mooijer
Chris Klein
Evert de Lange
Ger Wessels
Jan Tuip
Jeffrey Jansen
Kees Tol (Ollie)
Marc Kwakman
Mark Janssens
Marko Knijn
Mike Tol
Philip Karregat
Richard Tuip
Sam Steur
Simon Sier
Stefan Zwarthoed
Thomas de Lange
 

Bron: Nieuw Volendam, woensdag 11 januari 2023

naar Marker Nieuws indexpagina