naar Marker Nieuws indexpagina
Havenbuurt deze week slecht bereikbaar door rioolinspectie
 
De Havenbuurt op Marken is misschien deze week niet goed te bereiken. Als medewerkers van FAB Rioolbeheer komen, kan je er niet langs.
 
Ter info voor de bewoners, die de brief hebben gemist: 
Binnen 5 werkdagen na bezorging van deze brief wordt het gemeenteriool bij u in de straat gereinigd (en geïnspecteerd). Dit kan mogelijk enige overlast veroorzaken in de vorm van opspattend rioolwater, lichte stank- en geluidsoverlast. Volgens RIONED en het RIVM is het onwaarschijnlijk dat u besmet kunt worden door in aanraking te komen met dit water. Dit omdat de concentraties zeer klein zijn en het virus hierin niet lang kan overleven.
 
Hoe hiervan de mogelijke gevolgen te voorkomen:
   Verzwaar het toiletpotdeksel en sluit of met een handdoek tussen de deksel/bril en de pot na gebruik tijdens genoemde periode. (van 07.00 tot 17.00 uur).
   Afvoeren zoals wastafels, spoelbakken etc. afstoppen met een doek. (kunnen borrelen tijdens werkzaamheden.)
   U ervaart stankwaarneming nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd: Controleert u dan het niveau in de stankafsluiter(s) (sifon) en vul zo nodig bij met water.
   Auto's niet op of naast putdeksels parkeren alstublieft.
   Voor het beantwoorden van mogelijke vragen aangaande bovenstaande punten kunt u zich desgewenst wenden tot onze medewerker(s) zodra u een voertuig van de FAB (als zodanig duidelijk herkenbaar) bij u op locatie tegenkomt.
 
Met vriendelijke groet,
FAB Riool & Wegenbeheer Menaam
 

Bron: Bewoners Havenbuurt, zondag 11 december 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina