naar Marker Nieuws indexpagina
Hulphond in opleiding bij familie Springer
 
Ik ben een chocoladebruine labrador en ik heet heel toepasselijk Wonka.
Ik woon sinds 25 november 2022 bij mijn gastgezin Pieter en Sonja Springer op de Kerkbuurt.
 
Ik word opgeleid als hulphond voor Hulphond Nederland (www.hulphond.nl).
Dit is het expertisecentrum voor het opleiden van Hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. Het eerste jaar word ik opgevoed tot een stabiele, sociale hond. Er worden uiteindelijk wel 70 vaardigheden aangeleerd waarbij ik bij mijn jaar bij Pieter en Sonja er al 20 ga leren met behulp van de puppybegeleider van Hulphond Nederland.
 
Daarna ga ik nog ongeveer een half jaar naar het opleidingscentrum in Herpen om verder te leren en wordt er beslist of ik het beste een hond voor naast de rolstoel, een Epilepsie-, PTSS- of Therapie Hulphond kan worden en volgt de match met de cliënt die heel blij gaat zijn met mij.
 
Als ik aan de lijn loop en mijn dekje draag ben ik aan het trainen om GEEN contact te maken met andere mensen of honden. Mijn gastgezin probeert mij dan te leren om alleen aandacht voor hun te hebben wat van belang is voor de toekomstige cliënt.
 
Thuis word ik heel veel geknuffeld en mag iedereen mij aaien omdat ik dan niet aan de lijn zit. En als ik aan de dijk loop zonder dekje mag ik ook alles.
 

Bron: Pieter Springer, zaterdag 10 december 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina