naar Marker Nieuws indexpagina
Zakelijk directeur Richard de Weijze vertrekt bij FC Volendam
Zakelijk directeur Richard de Weijze vertrekt 1 februari 2023 bij FC Volendam. Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar. FC Volendam benut de komende periode om tot een oplossing te komen die past binnen de cluborganisatie.
 
De Weijze maakt zich vanaf 2008 verdienstelijk voor FC Volendam. Eerst vanuit de rol van perschef en later als bestuurslid (PR, communicatie & operatie, 2018-2020) ten tijde van de bestuurlijke transitie in 2019. Sinds 2020 bekleedde hij de functie van zakelijk directeur. In die periode heeft De Weijze leiding gegeven aan de interne en externe groei van FC Volendam en werd er stapsgewijs toegewerkt naar een Eredivisie-waardige organisatie. FC Volendam kan dan ook verder bouwen op de fundering die de in Marken woonachtige De Weijze heeft neergezet.
 
‘Op alle vlakken gegroeid’
De Weijze is trots op de groei die FC Volendam heeft doorgemaakt de laatste jaren en kijkt met trots terug op die tijd. “FC Volendam is onder mijn leiding op alle vlakken gegroeid, al ging dat zo nu en dan gepaard met onvermijdelijke groeipijnen. Of het nu op commercieel, ticketing- of communicatiegebied is; ik ben er trots op dat ik deze groei met het team heb kunnen bewerkstelligen. De promotie was voor mij de kers op de taart en daar hebben we op de achtergrond jarenlang keihard voor gewerkt. De complexiteit van het leiden van een betaaldvoetbalorganisatie (BVO) heeft mij als mens en als professional verrijkt en ik ben klaar die expertise nu in te zetten voor toekomstige organisaties. Ik ben FC Volendam dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en richt me nu op een toekomst buiten deze club. FC Volendam zal altijd een warm plekje in mijn hart houden.”
 
Voorzitter Jan Smit: “Richard is iemand met een enorm groot oranje hart! Zijn ervaring, nuchtere visie en manier van leiding geven heb ik altijd zeer gewaardeerd. Ik gun hem het allerbeste in zijn volgende uitdaging!”
 
Per 1 januari 2023 treedt De Weijze functioneel terug als directielid. De maand januari wordt gebruikt voor de overdracht aan zijn opvolger.

Bron: FC Volendam, vrijdag 9 december 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina