naar Marker Nieuws indexpagina
Marken heeft een PostNL Pakketautomaat
De 'normale' brievenbus is ook in deze kast ge´ntegreerd
Marken is een PostNL pakketautomaat rijker. Deze is geplaatst naast supermarkt Albert Heijn aan de Boxenring. Bij de pakketautomaat kunnen pakketten 24 uur per dag worden afgeleverd en opgehaald. Dit kan een bijdrage leveren aan de vermindering van het aantal ritten van bestelbusjes op Marken.
 
Voor de inwoners is het voordeel dat zij deze pakketten 24 uur per dag en zeven dag per week kunnen ophalen, zonder tussenkomst van medewerkers. Het is ook mogelijk om pakketten te versturen. De eerste pakketautomaat in Waterland is geplaatst op dinsdag 8 november naast de DekaMarkt aan de Graaf Willemlaan in Monnickendam.
 
Hoe werkt het?
Bij het online bestellen kan er vaak voor de optie 'ophalen op een PostNL-locatie' worden gekozen. De pakketbezorger levert de bestelling rechtstreeks af bij de automaat, die bestaat uit pakketkluisjes in verschillende formaten. De ontvanger van het pakket ontvangt een code waarmee het kluisje geopend kan worden. Omdat de pakket- en briefautomaten in de openbare ruimte zijn geplaatst zijn, zijn deze 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.
 
Naast het ontvangen van brieven en pakketten, kan de automaat ook gebruikt worden voor het versturen daarvan. Een verzending of retournering kan worden aangemeld op de website van PostNL, vervolgens moet een verzendlabel worden geprint en op het pakket worden geplakt. Als het verzendlabel wordt gescand, gaat direct een vak in de automaat open.
 
Alles informatie over de PostNL Pakketautomaat: https://www.postnl.nl/campagnes/pakket-en-briefautomaat/

 Informatiebrief van PostNL in pdf 

Dit was een test van de monteurs of alle vakjes wel open zouden gaan
*******
Dinsdag 6 december is de fundering gelegd voor de PostNL Pakketautomaat

Bron: PepProductions, woensdag 7 december 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina