naar Marker Nieuws indexpagina
Kerst Carillon Marken 2022
Crowdfunding actie voor rondrit op zaterdag 24 december 2022
 
Hallo beste mensen!
 
Ik ben Chardy van Riel, 22 jaar jong, geboren en getogen op het schiereiland Marken.
De meeste mensen weten dat ik muzikant ben die op klokken speelt. Ook wel een beiaardier genoemd.
 
Beiaardiers vind je meestal hoog in een toren met een carillon die met de hand te bespelen is. Iets wat veel mensen (nog) niet wisten! Een carillon, een van de zwaarste instrumenten op deze planeet... Zoiets krijg je niet 1, 2, 3 uit een toren om zo door een dorp of stad te rijden. Het mobiele carillon is daarvoor de oplossing!
 
Mijn idee om op kerstavond 2020 te gaan rijden met zo'n mobiel carillon kwam in mij op toen het bekend werd dat door de toen huidige maatregelen tegen het coronavirus de kerst(optocht) van de kerstman met zijn slee op Marken werd afgeblazen. Het werd aanschouwd als een evenement en dat was verboden.
 
Om het toch mogelijk te maken heb ik in het diepste geheim en zonder aankondiging een rondje door Marken gemaakt en iedereen voorzien van kerstliedjes om kerstavond een extra tintje gezelligheid te vinden. De reacties achteraf waren onbetaalbaar en daar denk ik nu nog steeds aan... :) Ook de gezichten die ik voor de ramen zag, staan voor altijd op mijn netvlies..
 
Iedereen vroeg ernaar of ik het dit jaar weer zal doen. Al te graag zelfs! Alleen daarvoor heb ik een klein beetje jullie hulp nodig! Zonder een paar stuivers kan degene die het mobiel carillon voor mij regelt en vervoert niet een overheerlijke kalkoen op tafel serveren met kerstavond! ;)
 
Het bedrag voor het totale plaatje is 950 euro! Alle beetjes helpen en elk bedrag is welkom!
Mocht er meer geld ingezameld worden, dan heb ik ervoor gekozen om ook dit jaar weer het aan een goed doel te doneren!
 
Net zoals vorig jaar is het goede doel Leger des Heils!
De reden voor de keuze voor dit goede doel is dat ik er van overtuigd ben dat iedereen een warm thuis nodig heeft om zo de koude winter dagen door te kunnen komen in plaats van in een donker, koud, grille straat, hoekje en/of brug etc etc..
Iedereen, waar dan ook, verdiend dat en helemaal met kerst! Met kerst hoort iedereen bij elkaar te zijn!
 
https://www.legerdesheils.nl/  
 
Aan iedereen alvast alle dank en ik hoop dat ik dit voor jullie kan verzorgen op kerstavond! zaterdag 24 december 2022!
 
Beelden van de rondrit in 2021

Bron: Chardy van Riel, zaterdag 3 december 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina