naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagd jubileumconcert Marker Mannenkoor

De Patmoskerk aan de Hoogkamplaan op Marken was zaterdagavond de locatie waar het Marker Mannenkoor het vijftigjarig bestaan heeft gevierd. Het koor, opgericht in 1972, organiseerde een jubileumconcert. Een geslaagd concert waarbij medewerking werd verleend door het Edams Mannenkoor Excelsior, Rudolfo Serné, Shannon Karhof, Dominic Zeeman, Denny Myles en Sebastian van der Pluijm.
 
De openingswoorden kwamen van voorzitter Cor Visser, die iedereen van harte welkom heette. Hierna mocht de jubilaris, onder leiding van Jan Peereboom, zijn zangkunsten tonen met drie liederen: ‘De storm’, ‘Tienduizend redenen’ en ‘De speeltuin’. Na een orgelintermezzo van Sebastian van der Pluijm was het Edams Mannenkoor, onder leiding van Roland Bosma, aan de beurt. Met vijf liederen in diverse talen werden de aanwezigen toegezongen. Shannon Karhof met het lied ‘Make you feel my love’ was een aangename onderbreking met muzikale begeleiding van Dominic Zeeman. Voor de pauze brachten de Marker mannen nog twee liederen en het lied ‘O Isis und Osiris’ samen met het Edams Mannenkoor.
 
Na de pauze vervolgde het Edams Mannenkoor de avond met ‘Tiebje Pajom’. Na een piano intermezzo van Rudolfo Serné bracht het koor nog vier liederen. Het concert werd vervolgd met drie songs van het Marker koor, waarvan de laatste met doedelzakspeler Denny Myles.
 
Jubilarissen
Een vijftigjarig koor heeft ook jubilarissen. Er werden zes koorleden, vanwege hun jarenlange lidmaatschap in het zonnetje gezet. Jan Peereboom (50 jaar), Klaas Zeeman (50 jaar), Jacob Commandeur (50 jaar), Jan Dirk van Altena (40 jaar), Hein Zeeman (25 jaar) en Michel Schipper (25 jaar).
 
Na de huldiging bracht Shannon Karhof het lied ‘Love You More’ van Rancoon. De avond werd afgesloten door het jubilerende koor met ‘Avond’ en ‘Het Land van Maas en Waal’. Bij het slotlied werd uitbundig meegezongen door vele aanwezigen.
 
Het Marker Mannenkoor kan terugkijken op een geslaagd jubileumconcert.

voorzitter Cor Visser  
  Sebastian van der Pluijm
Edams Mannenkoor Excelsior Shannon Karhof, met begeleiding van Dominic Zeeman
Rudolfo Serné Denny Myles
  De zes jubilarissen
Onderstaand wat beelden van het Jubileumconcert:
 Programmaboekje pdf 

Bron: PepProductions, zondag 20 november 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina