Karakteristieken & Foto's : Koninklijke HFC - S.V. Marken
Seizoen 2022-2023, zaterdag 19 november 2022, uitslag 7-0
Na de zeer teleurstellende wedstrijd van de vorige week (0-3 verlies) moest er vandaag iets recht gezet worden in de uitwedstrijd tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem. En dat zou op voorhand geen eenvoudige klus worden. De hoofdtrainer Ron van de Velde, Martin Boes was afwezig, had gekozen voor een 4-3-3 opstelling.

Het eerste kwartier was zeer behoudend van beide kanten zonder dat er mogelijkheden werden gecreëerd. Toch kwam de thuisploeg in de 16de minuut verrassend op een 1-0 voorsprong. De keeper van Marken werd omspeeld en vanaf de achterlijn werd de bal in het lege doel geschoten. Een minuut later kon Luke de Waart niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Viggo Teerhuis. Halverwege het eerste bedrijf leek HFC de marge met een doelpunt te verdubbelen maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. HFC maakte het spel en zette Marken vast op de eigen helft maar tot echte doelkansen kwamen ze niet. Marken kwam sporadisch onder de druk uit met diepe bal maar werd daarmee niet gevaarlijk voor de goal. In de 36ste minuut kwam HFC op 2-0, een voorzet vanaf de rechterkant werd midden door het doel binnen geschoten. Een minuut later werd een simpele aanval makkelijk binnen geschoten 3-0. In de slotfase werd zelfs ook nog de 4-0 aangetekend uit een snelle uitbraak. De conclusie is eenvoudig, Marken kwam vanmiddag op alle fronten net iets tekort om ook maar iets aan het resultaat te kunnen doen.

Na de thee kwamen dezelfde 11 spelers weer terug in het veld waarmee het voor de pauze was geëindigd. Een paar minuten na de start redde Lloyd Dielingen uitstekend op een inzet van zeer dichtbij. Maar acht minuten na de thee was het alweer raak, met een diagonaal schot vanaf de rechterkant werd de 5-0 aangetekend. Twee minuten later werd balverlies op het middenveld simpel afgerond 6-0. In de 65ste bracht de thuisploeg een 4 dubbele wissel in het veld om ook de bankzitters speelminuten te geven. Rond de 70ste minuut was er een van de zeer weinige goede aanvallen van Marken te noteren. Jeffrey Schilder speelde de bal diep op Viggo Teerhuis die met een prima pass Bart Schipper bereikte maar die helaas niet kon afronden. Ruim een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werden Jeffrey Schilder en Dominic Zeeman naar de kant gehaald en vervangen door Timo Zondervan en Mick Roos. En zo kregen ook alle reserves, meer als 3 waren er niet, speelminuten. In de 77ste minuut was er nog een afstandsschot van Kevin Giele te noteren maar werd helaas geblokt. Een paar minuten later werd de eindstand, 7-0, van dichtbij binnen geschoten. Nog net binnen de 90 minuten spelen floot de zeer jonge scheidsrechter van Pinxteren voor het einde van deze zeer teleurstellende wedstrijd waarin Marken helemaal niets in te brengen had.

Volgende week zaterdag 26 november staat de uitwedstrijd tegen DWS op het programma, aanvang 15.00 uur.