naar Marker Nieuws indexpagina
Een warm welkom voor Sinterklaas op Marken
 
 De stoomboot van Sinterklaas kwam zaterdagmiddag de haven van Marken binnen varen. Met de ‘Spanje’ en twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), arriveerden de Sint en heel veel Pieten op Marken. Organisatie was (wederom) in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
De ‘Spanje’ werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnen geloodst. Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door burgemeester Marian van der Weele van de gemeente Waterland en presentator André. Door de vele kinderen werden een aantal Sinterklaas liedjes gezongen onder begeleiding van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' onder leiding van Trijntje Visser. 'Juliana' had overigens tien jeugdleden die voor de eerste met een buitenoptreden mee deden.
 
Na de welkomstwoorden kreeg de Sint vervolgens de sleutels van Marken overhandigd van de burgemeester. Hierna wachtte de Sint en de hoofdpiet een verrassing: ze werden (wederom) met een paardenrijtuig, achter een tractor, vervoerd naar dorpshuis Het Trefpunt. De tractor werd bestuurd door Pieter Jan van de MES. Onderweg zwaaide de Sint naar alle kinderen welke aan de beide kanten van de weg stonden opgesteld. Via de Buurten, Buurterstraat, Kerkbuurt en Kerkplein arriveerde het gevolg bij dorpshuis Het Trefpunt.
 
In het dorpshuis werden de hoogste en laagste groepen gescheiden van elkaar, waarbij de Sint de ene groep kinderen toesprak en de andere kinderen zich konden uitleven op een hindernisbaan springkussen. Vervolgens werden de rollen omgedraaid.
 
Omstreeks 18.00 uur kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en verliet de Sint en z’n Pieten het dorpshuis, maar de kinderen hoefden nog niet naar huis. Voor hen was een kinderdisco georganiseerd, waar de vele kinderen heel veel plezier aan hebben beleefd.
 
Video verslag van Omroep PIM:
Interviews : Ludo Timmerman / Camera : Edwin de Haan
 Alle foto's Sint intocht op Marken 2022 

Bron: PepProductions, zaterdag 19 november 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina