naar Marker Nieuws indexpagina
Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk
In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 november aanstaande staat de Stichting Ronoylion weer met de Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk.
 
Er zijn  3 openingstijden:
 zaterdagmiddag 5 november van 14.00 tot 17.00 uur;
 zondag 6 november voor en na de kerkdienst;
 maandagavond 7 november van 19.30 tot 20.00 uur;
                 
Met het oog op Sinterklaas hebben we weer een collectie speelgoed, waaronder allerlei kinderboekjes, (ook kerst), reken- en telspelletjes, houten speelgoed, schrijfwaren, puzzels enzovoort. Naast allerlei kleine kadootjes is er een kersttafel met diverse kerstartikelen waaronder kinderboeken met het kerstverhaal, kaarsen, kerststalletjes en allerlei andere cadeaumogelijkheden, speciaal gericht op de komende Kerst. Ook is er een collectie kerstkaarten aanwezig in allerlei soorten.
 
Onderdeel van deze verkoop zijn ook weer de beroemde vogeltaarten van Janny de Haan om de winterse tuin aantrekkelijk te maken voor de vogels. Janny maakt deze taarten in allerlei soorten en maten om met de opbrengst onze projecten in de Filippijnen te steunen. Alle producten uit de Wereldwinkel komen van kleine producenten uit ontwikkelingslanden die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt, in groepsverband in werkplaatsen of in kleine fabriekjes. Door de afzet via de Wereldwinkel kunnen deze producenten een menswaardig bestaan opbouwen. Bovendien wordt met de winst op de producten vaak ook door een groep producenten een kleinschalige vorm van sociale voorzieningen opgezet of een systeem van microkredieten.
 
De opbrengst van dit weekend in de hal wordt door ons gebruikt om voor 5 dorpen mudboten te kopen.
 
                                                                                      Namens Stichting Ronoylion,
                                                                                             Eef Visser ( 0299-601582)      

Bron: Eef Visser, donderdag 3 november 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina