naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Marken doneert ruim vier ton aan kleding voor actie ‘Mensen in Nood’
Er stonden afgelopen zaterdag weer grijze afvalzakken in de straten op Marken, nee niet met restafval, maar met overbodige kleding. De kledingactie ‘Mensen in Nood’ stond op het programma, welke voor de 46ste keer werd georganiseerd door Eef Visser en Nelie Springer-Zeeman. Met vele vrijwilligers werd er in anderhalf uur ruim vier ton aan kleding opgehaald voor een goed doel van ‘Mensen in Nood’. Dit jaar is er veel aandacht voor de provincie Murumvya in Burundi, waar ‘Mensen in Nood’ hulp biedt aan de kwaliteit van het basisonderwijs.
 
Rond de klok van tien verzamelden de vele vrijwilligers zich in het onderkomen van de duivenvereniging ‘Door Vriendschap Sterk’ aan de Boxenring. De (lege) vrachtwagen, waarmee de kleding later werd meegenomen naar een landelijke verzamellocatie in Limburg,  arriveerde rond de klok van kwart voor tien.
 
De ochtend werd (traditioneel) geopend met koffie en wat lekkers voor alle medewerkers. Vervolgens sprak organisator Eef Visser de aanwezigen toe. Eef bedankte alvast de vele vrijwilligers voor hun inzet en natuurlijk de duivenvereniging voor het belangeloos beschikbaar stellen van de ruimte aan de Boxenring voor de jaarlijkse actie. Het is altijd een huis-aan-huis-actie. Marken wordt door Eef en Nelie tevoren in buurten verdeeld en iedere chauffeur kreeg een buurt toebedeeld en vrijwilligers lopen daarna mee om alles langs de deuren op te halen. Met een perfect buitentemperatuur en een heerlijk herfstzonnetje kon na deze opening het ophalen van de kleding beginnen. De kleding was door de inwoners van Marken in (afval)zakken gestopt en nabij hun woning neergezet. Het ophalen gebeurde middels auto’s met aanhangers en busjes, die de opgehaalde kleding naar de vrachtwagen op de bussenparkeerplaats brachten. Rond twaalf uur vertrok chauffeur Jan met z’n vrachtwagen, met ruim vier ton aan kleding, van Marken richting Nederweert in Limburg.
 
Dankzij de opgehaalde kleding en schoeisel kan de kwaliteit van het basisonderwijs in Murumvya verbeterd worden.
  afvalzakken in de straten op Marken met overbodige kleding  
     
uitleg van Eef Visser    
Trijntje en Nelie verzorgden de koffie/thee/fris chauffeur Jan van de vrachtwagen  
Namens de organisatie aan alle vrijwilligers:

Bron: PepProductions, zondag 30 oktober 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek