naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - S.V. Zandvoort
Seizoen 2022-2023, zaterdag 29 oktober 2022, uitslag 4-4
Kort wedstrijd verslag
Na een weekje rust, inhaal/beker weekend, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen SV Zandvoort op het programma. Bij de thuisploeg stond de herstelde Kevin Giele weer in de basis en was Guido Boes op de rechtsback positie ingezet. De enige jongeling in de basis vandaag was Bart Schipper op de rechtshalf plaats in de 4-4-2 formatie.

Marken begon met overtuiging aan de wedstrijd onder werkelijk ideale omstandigheden en kwam in de achtste minuut al op een 1-0 voorsprong. Uit een prima aanval en een steekpas van Kevin Giele op Luke de Waart die met een lob de keeper van Zandvoort verschalkte.  De feest vreugde duurt maar kort want twee minuten later werd de 1-1 door Raymon Lagerburg uit een counter simpel tegen de touwen geschoten. Kort na deze toch wel tegenvaller leek Marken weer op voorsprong te komen maar de 2-1 van Luke de Waart werd wel of niet terecht wegens buitenspel afgekeurd. Direct na deze afgekeurde goal werd de 1-2 op het scorebord gezet door Nigel Berg waaraan ook een buitenspel luchtje zou zitten. De fase hierna ging het spel wat over en weer waarin Zandvoort de iets boven liggende partij leek en vaak voor de lange bal koos. In de 26ste minuut werd de stand weer gelijk, Dominic Zeeman werd de diepte ingestuurd en alleen voor de doelman schoot hij beheerst de 2-2 in het doel. Een minuut of vijf later kwam Luke de Waart vrij voor de goal uit een voorzet van Kevin Giele maar kreeg de bal niet tussen de palen. Marken bleef goed partij geven aan het voor Marken altijd lastige Zandvoort. Veel mogelijkheden werden er niet weggegeven behoudens een afstandsschot die ver over ging en een vrije trap randje zestien recht voor de goal maar zonder gevaar. Het was wederom de thuisploeg dat in de 41ste minuut weer op voorsprong kwam. Uit weer een schitterende aanval schoot Kevin Giele diagonaal de 3-2 tegen de touwen uit een steekpas van Arno Boes.  Een minuut later werd de stand alweer bijna gelijk getrokken maar de kopbal van zeer dichtbij werd uitstekend gestopt door keeper Wesley Uithuisje. Na 1 minuutje extra tijd floot scheidsrechter van den Broek voor de rust in ging Marken met een voorsprong aan de thee en kon het publiek terug kijken op een zeer vermakelijk en enerverend eerste bedrijf.

Marken begon zoals te verwachten was ongewijzigd aan de tweede helft. De begin fase verliep zeer moeizaam voor de thuisploeg waarin ook de keeper van Marken ook nog even geblesseerd op de grond had gelegen maar kansn of mogelijkheden werden er niet weggegeven. Pas rond het uur spelen kreeg Zandvoort de eerste corner te nemen en stond Marken licht onder druk. In de 57ste minuut was Zandvoort al eerder op gelijke hoogte gekomen 3-3 uit een vrije trap van Jeffrey Sam-Sin die zwabberend de goal in ging. Halverwege het tweede bedrijf stopte eerst de keeper van Marken een vrije trap en bleef hij de speler die alleen op hem af kwam de baas en zo hield hij Marken in de wedstrijd. Marken creëerde vrijwel niets voor de goal van Zandvoort en bleef daardoor onder druk staan maar hield wel stand. Ruim een kwartier voor tijd moest de licht geblesseerde Bart Schipper naar de kant en kwam Niels van Veen binnen de lijnen. In de 76ste minuut werd een overtreding op Guido Boes bestraft met een penalty. Dit buitenkansje werd benut door Luke de Waart en weer kwam Marken, voor de derde keer, op voorsprong 4-3. Een aantal minuten later een lichte overtreding van Tijs Klaver en ook nu vond de scheidsrechter dit een penalty. Deze werd ook feilloos benut door Bud Water 4-4. In de 82ste kreeg Luke de Waart nog een vrije schietkans om de overwinning binnen te slepen maar helaas lukte dit niet. Drie minuten voor tijd kwam Zandvoort met 10 man te staan, 2x geel. In de blessuretijd was Zandvoort nog zeer dichtbij de overwinning maar vrij voor de goal werd de bal ver over het doel geschoten. Een smet op deze wedstrijd was dat Arno Boes in de 93ste met rood naar de kleedkamer werd gestuurd wegens waarschijnlijk onophoudelijk gemekker tegen de scheidsrechter. Zo jammer en volledig onnodig. Timo Zondervan mocht in de 95ste minuut man of the match Luke de Waart nog even komen vervangen. Na 7 minuten extra billen knijpende minuten floot scheidsrechter van den Broek voor het einde van deze zeer enerverende en perspectief gevende voetbalwedstrijd.

Volgens de berichten komt Jeffrey Schilder, hij kan het voetballen en vooral SV Marken toch niet missen, de selectie versterken en dat zal ook de druk bij de soms wel zeer jonge spelers een beetje weg.

Volgende week zaterdag geen wedstrijd, zaterdag 12 november staat de thuiswedstrijd tegen FC Weesp op het programma, aanvang 14.30 uur.

met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
Luke de Waart maakt 1-0, door met een lob de keeper van Zandvoort te verschalken
Marken kan juichen, na de 1-0 door Luke de Waart
Luke de Waart benut in de 76ste minuut een penalty. S.V. Marken komt voor de derde keer op voorsprong 4-3
Onderstaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws:
De geblesseerde doelman Lloyd Dielingen stond ook langs de lijn. Rechts hoofdtrainer Ron van der Velde.