naar Marker Nieuws indexpagina
Publiekscampagne HHNK 'Klaar voor water' gestart
Regen, wind, storm; de herfst is een mooi jaargetijde. Het kan helaas wel tot wateroverlast of in het ergste geval zelfs tot een overstroming leiden. Daarom zijn wij deze week gestart met de publiekscampagne 'Klaar voor water'. Wij laten de komende weken zien wat wij doen tegen wateroverlast en wat u zelf kan doen in en om huis.
 
Wij versterken, onderhouden en inspecteren de dijken en duinen. We zorgen met onze jaarlijkse schouw dat de sloten schoon zijn en het water goed doorstroomt en afgevoerd wordt. Ook leggen we waterbergingen aan om overtollig regenwater op te vangen. We willen tijdens deze campagneperiode laten zien dat u zelf ook iets kan doen in en om het huis. Zo zijn we samen klaar voor water!
 
Wat kan u doen?
Iedereen kan zelf natuurlijk ook iets doen om wateroverlast thuis te voorkomen. Een aantal tips:
 
■   Door tegels in de tuin te vervangen door groen, kan water op die plek beter de bodem in zakken. Dat helpt bij het voorkomen van wateroverlast bij hoosbuien.
■   Check op overstroomik.nl hoe hoog het water thuis komt tijdens een overstroming. Wat is er vervolgens nodig als het zover is?
■   Zorg voor een schone dakgoot. Een door bladeren of ander afval verstopte dakgoot kan voor wateroverlast zorgen;
■   Zorg voor een schone sloot. De sloot moet de vastgestelde breedte en diepte houden, voor een goede water aan- en afvoer.
 
Meer tips staan op hhnk.nl/waterbazen
Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), woensdag 26 oktober 2022
 naar Marker Nieuws indexpagina