naar Marker Nieuws indexpagina
Terugblik op Noord-Hollands Plattelands Parlement 2022
Vrijdag 14 oktober 2022 / regio Waterland
Vrijdag 14 oktober jongstleden vond in de gemeente Waterland het vierde Noord-Hollands Plattelands Parlement (NHPP) plaats. Het thema was: Gemeenschapskracht verdient steun en vertrouwen.
 
Met drie excursies en tien workshops was er voor iedereen wat te halen. Het NHPP-2022 liet zien met hoeveel vernuft en inzet besturen en vrijwilligers van dorpsraden en andere dorpsinitiatieven werken aan de leefbaarheid en sociale cohesie van dorpen of kernen.
 
Bewoners kunnen veel zelf, maar niet alles. In deze moeilijke tijden - denk aan nasleep corona, stijgende energieprijzen, druk op vrijwilligers - is steun voor dorpsraden nodig. Daarom waren ook gemeentebesturen en raadsleden uitgenodigd.
 
Honderd deelnemers ... tien workshops, drie excursies, boeiende sprekers. Dorpswerk Noord-Holland kijkt terug op een geslaagd Noord-Hollands Plattelands Parlement 2022.
 
Dank aan gemeente Waterland en alle Waterlanders voor de gastvrije ontvangst en medewerking aan het programma in de dorpen Ilpendam, Broek in Waterland en schiereiland Marken.
Onderstaand een compilatie van vrijdag 14 oktober
Onderstaand de gehele plenaire sessie van vrijdag 14 oktober van 13.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis van Waterland
Bron: Dorpswerk Noord-Holland, zaterdag 22 oktober 2022
 naar Marker Nieuws indexpagina