naar Marker Nieuws indexpagina
Houd uw hond aan de lijn; altijd in de buurt van schapen
Een schaap wat gebeten is door een hond. Veelal moet zo'n dier worden afgemaakt door de pijn wat zo'n dier voelt.
 
Op ons mooie Marken kan je in de landerijen vele schapen zien lopen. Deze dieren lopen vaak los op een afgebakend stuk grond. Mooie dieren, maar ook vaak weerloos als zij worden aangevallen door een loslopende hond.
 
De laatste tijd heeft een schapeneigenaar al een aantal schapen moeten laten inslapen, omdat deze waren gebeten door een loslopende hond. Deze dringt het afgebakende stuk grond in, waar de schapen lopen en de dieren geen kant op kunnen als zij worden opgejaagd. De schapen worden dan meestal gebeten in de nek en/of buik (zie foto's). De schapen kunnen, net als mensen, stress krijgen van een loslopende hond en dood gaan aan deze kwaal. De schapen kunnen ook in de sloot worden gedreven en daar kunnen ze niet zelfstandig uitkomen.
 
De schapeneigenaar heeft van een aantal gebeurtenissen al proces verbaal op laten maken door de politie, want de financiële schade wordt wel in rekening gebracht bij de hondeneigenaar, als deze bekend is. Denk aan de kosten van de dierenarts, het laten ophalen van de kadavers etcetera.
 
Conclusie
Houd uw hond altijd aan de lijn en laat de schapen niet de ‘gebeten hond’ worden, in dit geval het ‘gebeten schaap’!!
 

Bron: PepProductions, zaterdag 22 oktober 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina