naar Marker Nieuws indexpagina
Besluitenlijst college B&W van Waterland week 41
11 oktober 2022 inzake kern Marken
Onderstaand de besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland
 complete besluitenlijst week 41 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 21 oktober 2022

 
 
De redactie heeft middels een ‘Wet Open Overheid (WOO)’ verzoek navraag gedaan over de NTR Podwalk.
Op dinsdag 15 november 2022 kreeg de redactie de volgende antwoorden:
 
1) Wat moet ik hier bij voorstellen?
De aanleiding om deze podwalk te maken is dat begin 2023 het 70 jaar geleden is dat de Watersnoodramp zich voltrok. Dit wordt herdacht met aandacht van alle media plus het ontwikkelen van een nieuwe vierdelige documentaire serie met de titel ‘Het water komt’. Eén van de locaties voor een podwalk met de gelijknamige titel als de documentaire, zal Marken worden.
 
2) Wanneer wordt dit uitgezonden?
Vanwege het succes van de eerder ontwikkelde podwalk app als aanvulling op de tv-serie ‘Het verhaal van Nederland’, wil de NTR zeven nieuwe podwalks ontwikkelen op zeven verschillende locaties in Nederland. De podwalk app wordt eind januari 2023 gelanceerd in de app-stores, ten tijden van de TV-uitzendingen. In september / oktober/ november / december 2022 worden de verschillende podwalk tours en de app ontwikkeld en getest.
 
3) Waarom geeft de gemeente geld uit aan de NTR, deze krijgt toch 'subsidies van het Rijk'
De podwalks stimuleren jongeren, ouderen, families erop uit te gaan in eigen land en in beweging te komen. Tegelijkertijd leren ze tijdens de wandeling veel over hun eigen land en omgeving en in dit geval maken we mensen bewust van hoe Nederland heeft leren leven met het water om zich heen en hoe Nederland zich wapent tegen overstromingen en zich klaarmaakt voor de toekomst. In de podwalk op Marken zal de overstroming in 1916 centraal staan en met name hoe de mensen zich tegen het water te beschermen en er met het water geleefd kan worden.
 
De stimuleringssubsidie wordt verleend omdat dit een vernieuwde activiteit is die bijdraagt aan het vergroten van het cultureel-historisch bewustzijn over de kernen in de gemeente.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 15 november 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina