naar Marker Nieuws indexpagina
Sint intocht op Marken in namiddag
zaterdag 19 november
 
Zaterdagmiddag 19 november is het zover, dan bezoekt de Sint Marken en wordt Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomd in de prachtige haven van het schiereiland. Maar dit jaar organiseert de Marker Evenementen Stichting (MES) de intocht op een andere manier dan een ieder gewend was.
 
Zoals iedereen weet zijn er de afgelopen jaren op landelijk niveau verschillende discussies gevoerd over deze oer-Hollandse traditie en hierdoor is de MES genoodzaakt om dit jaar met roetveeg artiesten te werken. Om de herkenbaarheid van deze artiesten te beperken wordt de Sint bij schemering binnengehaald.
 
Gelukkig heeft de MES een flink aantal artiesten gevonden die mee willen doen aan deze intocht. Er zijn ook een aantal artiesten die dit jaar niet meer meedoen en de MES wil deze artiesten bedanken voor hun jarenlange medewerking aan dit mooie evenement.
 
Ondanks dat de MES financieel niet afhankelijk is van overheid of andere sponsors (alles wordt door de MES zelf gefinancierd) is de MES toch genoodzaakt om voor deze nieuwe opzet te kiezen. De andere keuze was om de Sintintocht niet meer te organiseren, maar dat wilde de MES de kinderen van Marken en omstreken niet aan doen.
 
De MES hoopt dan ook dat iedereen zal genieten van deze nieuwe versie van de intocht op zaterdag 19 november aanstaande.
 

Bron: PepProductions, woensdag 19 oktober 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina