naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : EVC - S.V. Marken
Seizoen 2022-2023, zaterdag 15 oktober 2022, uitslag 6-0
Kort wedstrijd verslag
Vandaag stond de “streekderby” tegen EVC op het programma op het sportcomplex aan de Keetzijde in Edam. Bij Marken ontbraken nog steeds de geblesseerde spelers Kevin, Melvin en Youran bij de selectie en ook de nieuwe keeper Lloyd Dielingen was nog steeds niet van de party. Door omstandigheden moest vanmorgen ook nog Sebastiaan Peereboom afhaken en Luke de Waart was het weekend weg. Onder redelijke omstandigheden, een druilerig regentje en vrijwel geen wind, werd er om vijf over half drie afgetrapt in een 4-4-2 formatie.

Marken startte fel en de eerste goede mogelijkheid was voor Marken. Het eerste kwartier spelen bleef Marken betrekkelijk eenvoudig in de wedstrijd zonder mogelijkheden te creëren of weg te geven. De thuisploeg had in het vervolg steeds meer balbezit en was in de 21ste minuut dichtbij de openingsgoal met dreiging voor de goal die tot corner werd verwerkt. Uit een latere aanval over de rechterkant van achteruit werd uit het niets met een afstandsschot in de 24ste minuut de 1-0 door Brian Rossenaar op het scorebord gezet. Rond het halfuur spelen was Marken dichtbij de gelijkmaker maar uit een diepe pass van Viggo Teerhuis kwam Bart Schipper net iets tekort. In de slotfase van het eerste bedrijf kregen beide ploegen nog mogelijkheden iets aan de score te doen. Nadat Arno Boes al eerder op het veld was blijven liggen wegens een blessure werd hij in de 45ste minuut alsnog naar de kant gehaald en vervangen door Niels van Veen. Na drie minuten extra tijd floot scheidsrechter van den Boogaard voor de thee en keek Marken wederom tegen een minimale achterstand van 1-0 aan.

Na de pauze bleef de wat moeizaam spelende Mick Roos achter in de kleedkamer en werd vervangen door Danny Zondervan. EVC kwam zeer gedreven uit de kleedkamer en kreeg in de eerste vijf minuten spelen al drie meer dan 100% kansen om de wedstrijd vroegtijdig volledig in het slot te gooien. Pas na een minuut of tien spelen kreeg Marken een goede mogelijkheid uit een voorzet van Roy Honingh die door Niels van Veen uit de draai werd overgeschoten. Nog net binnen het uur spelen kon Roy Honingh niet verder wegens een blessure, was ook al eerder behandeld, en voor hem kwam de debuterende Olaf Kaars binnen de lijnen. Door deze wissel stonden er nog maar twee vaste basis spelers binnen de lijnen. Tijs Klaver en de jarige Dominic Zeeman. Vanaf dat moment werd Marken overlopen met drie goals in vier minuten tijd. 63ste minuut 2-0 Didier Karregat met een diagonaal schot in de verre bovenhoek, 65ste minuut 3-0 Ronald Schut uit een counter en in de 67ste minuut 4-0 door Brian Rossenaar waarbij de verdediging volledig werd uitgespeeld en de bal diagonaal simpel kon worden binnen geschoten. Nadat eerst Marken toch nog een redelijke aanval op de mat had gelegd was het in de 77ste minuut weer Brian Rossenaar die de 5-0 vanaf de linkerkant diagonaal tegen de touwen schoot. Een paar minuten later een prima aanval van Marken over de rechterkant waarbij de keeper van EVC even alle zeilen bij moest zetten.  Vijf minuten voor het einde ging Brian Rossenaar te makkelijk door de verdediging van Marken en schoot simpel de 6-0 en zijn vierde goal tegen de touwen. Na 1 minuut extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de toch wel zeer teleurstellende wedstrijd waarin Marken vooral in het tweede bedrijf niets meer had in te brengen.  Dit was mede het gevolg van het uitvallen en ontbreken van de vaste basis spelers en daardoor kwam alles te rusten op de schouders van de zeer jonge spelersgroep.

Volgende week zaterdag geen wedstrijd, zaterdag 29 oktober staat de thuiswedstrijd tegen S.V. Zandvoort op het programma, aanvang 14.30 uur.