naar Marker Nieuws indexpagina
Marker Mannenkoor krijgt € 210,76 van Rabo ClubSupport
De Marker Mannenkoor deed dit jaar mee met de actie Rabo ClubSupport.
Het koor heeft gisteren een cheque groot € 210,76 mogen ontvangen. De uitreiking vond plaats in theater 'De Purmaryn' aan het Waagplein in Purmerend.
 
Het Marker Mannenkoor kreeg 19 stemmen * € 11,0926.
 
Zang
Het Marker Mannenkoor bestaat uit 35 zangers en dirigent Jan Peereboom. Wij zingen 4-stemmig, voornamelijk a capella en treden op in de regio Waterland, in kerken, verzorgingshuizen, dorpshuizen, 4-mei herdenkingen, Sail Amsterdam. Wij geven jaarlijks concerten en treden ca 20 x per jaar op. Het streven is anderen (en onszelf) te vermaken met onze zangkunst op een zo hoog mogelijk niveau.
 
Ons doel
Ons koor bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren wij met een aantal concerten. Zaterdag 19 november 2022 en zaterdag 1 april 2023 in samenwerking met tal van artiesten en koren. (onder andere Excelsior Edam en Di Gojim uit Brabant) Sponsoring is nodig om de begroting sluitend te krijgen. Deze concerten zijn voor ons een uitgelezen kans om het zingen in koorverband onder de aandacht te brengen, met zang op een zo hoog mogelijk niveau. En je wordt natuurlijk maar één keer 50 jaar!
 
Vorig jaar
Ons koor dreigt te vergrijzen en we zijn druk bezig met het werven van nieuwe leden. Dat kost veel inzet en geld. Verder staan er weer concerten op het programma, waarvoor nieuwe muziek gekocht moet worden. Door de Corona hebben we al bijna 2 jaar weinig inkomsten meer, terwijl de kosten gewoon doorlopen. Voor onze ouderen zijn we bezig met het maken van meezingmappen met grote letters. Dat kost ook veel geld. Verder zijn we bezig met digitalisering van onze muziek. Ook dat kost het nodige.
                 

Bron: PepProductions, woensdag 12 oktober 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina