naar Marker Nieuws indexpagina
Groot Waterland Project Orkest naar Sastival
Zaterdag 5 november in Noordwijkerhout

 

Leerlingenorkest Juliana doet als Groot Waterland Project Orkest mee met Sastival in Noordwijkerhout op zaterdag 5 november 2022.
 
De Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ uit Marken, opgericht in 1910 en dus ruim 110 jaar jong, kan rusten op een Groot Orkest, een Mallet Band, een Opstaporkest voor de beginnende muzikanten en het Leerlingen Orkest voor de meer gevorderde leerlingen. Door inspanningen van het bestuur en vrijwilligers heeft de vereniging een mooie groep jongeren, jongvolwassenen, volwassenen en herintreders die de vereniging jong en vitaal houden. 
 
Hoe trek je muzikanten aan en houd je ze vast
Het werven, enthousiasmeren en behouden van jeugdleden is een hele uitdaging en niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Dit geldt voor alle muziekverenigingen. De omliggende verenigingen Wilhelmina Volendam, Waterlands Harmonie, Zeevangs Fanfare, Fanfare Ilpendam, Fanfare Zuiderwoude en Con Brio/Olympia Monnickendam zijn voor de zomervakantie benaderd met de vraag of er leerlingen zijn die mee willen spelen tijdens een festival. Dit heeft er toe geleid dat er er een 19 leden tellend project orkest is ontstaan, bestaande uit 14 leden van het Leerlingen Orkest van Juliana Marken, inclusief 2 leden uit het Groot Orkest, 3 muzikanten vanuit Zeevangs Fanfare, 1 muzikant vanuit Fanfare Zuiderwoude en 1 muzikant vanuit Fanfare Wilhelmina Volendam. Onder de naam ‘Groot Waterland Project Orkest’ zullen de Waterlandse muzikanten, onder leiding van dirigente Sascha Ewouds,  deelnemen aan het ‘Sastival’, een festival voor leerlingenorkesten, wat dit jaar georganiseerd wordt op zaterdag 5 november in het ‘Teijlingen College Leeuwenhorst’ in Noordwijkerhout.
 
Repetitie weekend
In aanloop naar het festival is er op zaterdag 8 en zondag 9 oktober een repetitie weekend gehouden in het Bernard Nieuwentijt College (BNC) in Monnickendam.
 
Naast orkest repetities, werden er sectie repetities gehouden onder leiding van Jaap Schipper, Hein Pieter Zondervan en Wolmet Stooker-van Riel.
 
Vier stukken stonden op de lessenaar:
   Free World Fantasy - J. de Haan          
   We don't talk about Bruno - Henk Veldt
   Jungle Book - Ivo Kouwenhoven
    Rock About - Frede Gines
Free World Fantasy zal tijdens het festival beoordeeld worden.
 
Naast het samen musiceren werd het BNC ‘s avonds omgetoverd tot laser game zone. De zondag werd afgesloten met een try-out concert waarbij het aanwezige publiek is gevraagd de stukken te beoordelen. Met nog vier weken te gaan kunnen de puntjes op de i gezet worden. Alle muzikanten gaan er voor.
 
Muziek maken is leuk, sámen muziek maken een feestje! Het Groot Waterland Project Orkest gaat ervoor!

   
Met dank aan Judith van Altena-Zondervan

Bron: PepProductions, maandag 10 oktober 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina