Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - AFC
Seizoen 2022-2023, zaterdag 8 oktober 2022, uitslag 0-4
Bij Marken was vandaag Tijs Klaver weer van de partij, na één wedstrijd schorsing, maar nog geen herstelde spelers uit de blessure gevallen. Mick Roos startte centraal in de verdediging en Sebastiaan Peereboom als extra verdediger op het middenveld.

Binnen 6 minuten spelen kreeg AFC al drie corners te nemen zonder gevaarlijk te worden voor het doel van Marken. De eerste lichte dreiging voor de goal was van AFC in de 7de minuut en een paar minuten later ging Bart Schipper alleen op de keeper af uit een assist van Luke de Waart. Het eerste kwartier speelde Marken niet onaardig met de beste mogelijkheden ondanks de vier corners tegen. Kort daarna werd de wedstrijd volledig over genomen door het goed spelende AFC die in tien minuten tijd een aantal zeer goede mogelijkheden kreeg de score te openen maar steeds stond de keeper van Marken Wesley Uithuisje in de weg met prima reddingen. Marken stond in deze fase zwaar onder druk maar bleef toch goed overeind. In de 33ste minuut verslikte Mick Roos zich in de tegenstander bij het uitverdedigen en dit balverlies werd simpel afgerond door Dennis Wooninck en de achterstand was een feit 0-1. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg AFC nog een aantal goede mogelijkheden, balverlies Arno Boes, maar steeds was Wesley Uithuisje niet te passeren. Na 2 minuten extra tijd floot de rustig fluitende scheidsrechter Koning voor de rust en ging Marken wederom met een minimale achterstand (0-1) aan de thee.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en kwam binnen twee minuten spelen goed weg toen een speler van AFC alleen op de keeper afging maar zonder resultaat. Direct hierna lichte dreiging van de thuisploeg en een zeer goede mogelijkheid toen Roy Honingh alleen op de keeper af ging. Hierna was AFC een minuut of tien de ver bovenliggende partij met een aantal keren zeer dreigend voor te goal zonder tot score te komen. Rond het uur spelen een schot van Arno Boes vanaf de zijkant die net over de goal ging. Vier minuten later werd de 0-2 op het scorebord, ingeleid door balverlies van Arno Boes, gezet door Daniel Zoutberg uit een aanval over de linkerkant met een prima voorzet die vrij voor de goal werd binnen geschoten. Kort hierna ging Arno Boes teleurgesteld naar de kant en werd vervangen door Job Pereboom. In de 68ste minuut kreeg AFC een vrije trap te nemen op zo’n 20 meter afstand die op de binnenkant van de paal werd geschoten. Een minuut of twee later kon de zoveelste redding van Wesley Uithuisje genoteerd worden op een schot van zeer dichtbij. Een kwartier voor tijd werd de moegestreden Bart Schipper naar de kant gehaald en vervangen door Gido Schipper. In de 84ste minuut de eerste en enige corner van Marken maar zonder gevaarlijk te worden. Zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd, nu uit balverlies van Roy Honingh, werd uit een aanval over rechts de bal diagonaal door Jaimy Roemer onhoudbaar binnen geschoten 0-3.  In de 87ste werden Raymon Schipper en Bryan de Leeuw nog binnen de lijnen gebracht voor Viggo Teerhuis en Luke de Waart die ook vandaag nog niet goed uit de verf kwam. Twee minuten in de extra tijd werd de 0-4 en tevens eindstand op het scorebord gezet met een afstandsschot in de uiterste hoek door Jaimy Roemer, zijn tweede goal. En een minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd met een te hoge score tegen een goed voetballende ploeg.

Tot man of the wedstrijd werd uiteraard Wesley Uithuisje gekozen mede door zijn vele reddingen, want anders had de score nog veel hoger uit kunnen vallen. Er wordt door de (zeer) jonge ploeg hard gewerkt maar nog te veel onnodig balverlies geleden en slechte passes gegeven waardoor de tegenstander te makkelijk weer in balbezit kwam. Heeft nog even tijd nodig.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen EVC op het programma, aanvang 14.30 uur.