naar Marker Nieuws indexpagina
Vanaf 17 oktober worden er ringslangverblijven aangebracht
Dertien tijdelijke ringslangverblijven verdeeld over de Westkade en Zuidkade

en

 

Afgelopen hebben wij de boor en sondeeronderzoeken succesvol afgerond. Onze ontwerpers en geotechnisch specialisten zijn ondertussen al hard met de resultaten bezig.
 
In de week van 10 oktober (week 41) zullen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd, maar de week daarna gaan we weer aan de slag.
 
Vanaf maandag 17 oktober starten we met het aanbrengen van winterverblijven voor de ringslang. De ringslang is een beschermde diersoort volgens de Wet Natuurbescherming. Dit betekent dat wij ervoor moeten zorgen dat er gedurende de dijkversterkingswerkzaamheden voldoende plek voor de ringslang is om te overwinteren.
 
Wij brengen in totaal dertien (13) tijdelijke ringslangverblijven aan verdeeld over de Westkade en Zuidkade. Deze ringslangverblijven zijn betonnen elementen die worden gevuld met organisch materiaal. Deze worden afgedekt met graszoden waardoor er aan uitstraling van de dijk niets verandert.
 
Op de Noordkade en in de toegangsweg zullen wij semi-permanente ringslangverblijven aanbrengen. Dit zijn zogenoemde stenenbulten. De stenenbult bestaat uit een hoop stortsteen met holle ruimtes welke is afgedekt met een grondlaag.
 
Wat merkt u hiervan
Wij zullen de werkzaamheden met soortgelijk materieel uitvoeren als waarmee wij de afgelopen periode bezig zijn geweest. Dat wil zeggen een ponton met daarop een kraan samen met een werkschip.
 
Het rondje Marken blijft open, echter houden de werkzaamheden in dat er op momenten hijswerkzaamheden over het kruinpad heen plaatsvinden. Dit betekent dat wandelaars op die momenten moeten wachten op instructie van ons personeel totdat de situatie weer volledig veilig is en er gepasseerd kan worden.
 
Planning
Maandag 17 oktober zullen wij aan de Zuidkade bij de N518 starten met de werkzaamheden en zo richting de vuurtoren werken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het echter voorkomen dat we hier wijzigingen in aanbrengen. In totaal verwachten wij zes weken bezig te zijn met deze werkzaamheden.
 
De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag tussen 06.00-18.00 uur tenzij we in de buurt van de Rozewerf aan het werk zijn. Daar beginnen we om 08:00 uur.

en

 

     

Bron: Combinatie Hof op Marken, zaterdag 8 oktober 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina