Karakteristieken & Foto's : ASV Arsenal - S.V. Marken
Seizoen 2022-2023, zaterdag 1 oktober 2022, uitslag 3-1
Onder onverwacht prima omstandigheden werd er om even over half drie op Sportpark De Schinkel in Amsterdam afgetrapt tegen ASV Arsenal. Bij Marken ontbraken Kevin Giele en Melvin Uithuisje wegens een blessure en Tijs Klaver zat langs de kant vanwege zijn twee gele kaarten in de vorige wedstrijd. De rechtsback positie werd ingevuld door de zeer jonge Timo Zondervan die het bij zijn debuut verdienstelijk deed. Verder was door de technische staf Guido Boes centraal in de verdediging gezet en Sebastiaan Peereboom een positie naar voren op het midden veld. Met links van hem Viggo Teerhuis en rechts Job Pereboom. Bart Schipper speelde linkshalf/linksbuiten om zo mogelijk het aanvalsduo, Luke en Arno, te versterken.

Marken startte moeizaam aan deze partij met de wind tegen en hield Arsenal met moeite goed van de goal af. De eerste dreiging voor de goal was van Marken met een prima aanval over de rechterkant en voorzet maar helaas zonder iemand voor het doel. In de 20ste minuut kwam de thuisclub toch nog onverwacht op een 1-0 voorsprong. Een diagonaal afstandsschot vanaf de rechterkant verdween in de verre hoek. Een paar minuten later wederom weer dreiging over de rechterkant van Arsenal zonder gevaarlijk te worden. Rond het halfuur spelen werd Bart Schipper de diepte ingestuurd maar te onrustig schoot hij ver over de goal. Marken kreeg geen grip op de wedstrijd en kwam vrijwel niet van de eigen helft af maar gaf geen doelpogingen of kansen weg. In de slotfase kreeg Marken nog een vrije trap op zo’n 20 meter afstand die genomen werd door Arno Boes en met moeite werd gestopt. Precies na 45 minuten floot scheidsrechter Barrales voor de rust en konden we terug kijken op een moeizaam eerste bedrijf maar met een minimale achterstand 1-0.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en begon goed aan het tweede bedrijf. Nadat eerst de thuisploeg dreigend was legde Marken twee prima aanvallen op de mat maar zonder succes. In de 55ste minuut werd de stand gelijk gemaakt, een afstandsschot over 40 meter van Arno Boes ging onhoudbaar de goal in 1-1. Vier minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong, een voorzet werd van dichtbij binnen gekopt waarbij de keeper van Marken op de lijn bleef staan 2-1. Arsenal kreeg geen grip op Marken met als gevolg in de 65st minuut een dubbele wissel. De wedstrijd werd steeds meer de moeite van kijken waard met doelpogingen over en weer. Marken hield in deze fase redelijke stand. Rond de 70ste minuut hield Wesley Uithuisje met twee prima reddingen Marken in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd werd Bart Schipper de diepte ingestuurd door Arno Boes maar ook nu lukte hem het niet de bal tegen de touwen te schieten. Een paar minuten later had Marken het geluk aan zijn zijde toen een schot tegen onderkant lat ging. In de 80ste minuut kon Bart Schipper niet verder en werd vervangen door Dennis Kaars. In de extra tijd kon de uitslag nog alle kanten op, nadat eerst  in de 90ste minuut Arsenal op de paal had geschoten ging een minuut later een schot van Marken maar net voorlangs. Maar uiteindelijk trok de thuisploeg in de 94ste minuut aan het langste eind. Een afstandsschot ging via de handen van de keeper tegen/via onderkantlat het doel in 3-1. Na 1 minuut extra floot de scheidsrechter voor het einde en stond Marken met lege handen na een matige eerste helft en een prima tweede bedrijf waarin hard is gewerkt maar ook met te veel onnodig balverlies.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen AFC op het programma, aanvang 14.30 uur.