naar Marker Nieuws indexpagina
Compleet gezin op Marken tot Nederlanders genaturaliseerd
Burgemeester Marian van der Weele met het complete gezin
Een aantal inwoners in de gemeente Waterland zijn vandaag, donderdag 29 september 2022, in het gemeentehuis van Waterland aan de Pierebaan in Monnickendam tot Nederlander genaturaliseerd. Onder deze inwoners behoort ook een compleet gezin, al een paar jaar woonachtig op Marken. Vader Abdula, moeder Najwa en hun kinderen Yamen, Dania, Bisan, Rimas en Media.
 
De Ďnieuwe Markersí zijn beŽdigd door burgemeester Marian van der Weele en het was voor het complete gezin een beetje spannend. Niet alleen voor degenen die naturaliseerden, maar het blijft het ook voor de burgemeester.
 
De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel in het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. Tijdens de beŽdiging legt de inwoner een verklaring van verbondenheid af, waarmee hij beloofd om de rechten en plichten, die bij het Nederlanderschap horen, te respecteren. De burgemeester reikte vervolgens het Koninklijk besluit uit waarin het Nederlanderschap wordt verleend.
 
Een aantal jaren geleden zijn de kinderen op Koningsdag reeds een keer aangekleed in de Marker Oranjedracht door twee buurvrouwen op Marken.
moeder Najwa Vader Abdula
Met dank aan Fred Meijer voor de foto's

Bron: PepProductions, donderdag 29 september 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina