naar Marker Nieuws indexpagina
Maandag 16 januari 2023 verandert het zoeken naar een sociale huurwoning
Op maandag 16 januari 2023 verandert het zoeken naar een sociale huurwoning. Er wordt dan gewerkt met punten. Iedereen die ingeschreven staat bij WoningNet Stadsregio Amsterdam en Woonmatch Waterland krijgt hiermee te maken. Met dit nieuwe systeem kunnen woningzoekenden zelf punten op- en afbouwen. Woningzoekenden die per maand vier keer of meer op een woning reageren bouwen punten op. Dat biedt vooral kansen voor mensen die dringend op zoek zijn naar een woning, maar niet of bijna geen inschrijftijd hebben. De nieuwe regels hebben ook gevolgen voor woningzoekenden die juist niet reageren op woningen, afspraken niet nakomen of een woning weigeren. Zij kunnen punten kwijtraken.
 
Hoe werkt het nieuwe systeem?
Het nieuwe systeem werkt met punten. Er zijn vier soorten punten:
  wachtpunten
  zoekpunten
  situatiepunten
  startpunten.
 
Wachtpunten bouwt u jaarlijks op. U krijgt er één per jaar. Zoekpunten bouwt u op met actief zoeken. Voor situatie- en startpunten geldt dat u aan voorwaarden moet voldoen.
 
Afbouw van punten
Afbouw van punten is ook mogelijk. Bijvoorbeeld als u langere tijd niet reageert of afspraken voor een bezichtiging niet nakomt.
 
Meer informatie: https://socialehuurwoningzoeken.nl/
 
 
Welke gemeenten en corporaties?
De nieuwe regels gelden straks in 14 gemeenten: Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad, Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.
 
In deze gemeenten bieden 14 woningcorporaties sociale huurwoningen aan: De Alliantie, De Key, Eigen Haard, Stadgenoot, Ymere, Rochdale, Woonzorg NL, Intermaris, Parteon, ZVH, Wormerwonen, Wooncompagnie, Habion en WOV.
 
WoningNet Stadsregio Amsterdam en Woonmatch Waterland werken namens deze gemeenten en corporaties. Als u bent ingeschreven bij WoningNet en/of Woonmatch kunt u reageren op het aanbod van sociale huurwoningen.
 
 

Bron: Gemeente Landsmeer, donderdag 29 september 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina