Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - DVVA
Seizoen 2022-2023, zaterdag 24 september 2022, uitslag 0-5
De eerste wedstrijd in de competitie 2022-2023 was vandaag thuis tegen DVVA uit Amsterdam.  Bij Marken was Kevin Giele afwezig wegens de vorige week opgelopen blessure. De technische staf had gekozen voor een 4-4-2 opstelling met Tijs Klaver en Guido Boes centraal op het middenveld, rechts Bart Schipper en links Job Pereboom. De tweemans aanval bestond uit Luke de Waart en Arno Boes.

Al snel kreeg Marken in de 9de minuut  een tegen goal te verwerken, balverlies aan de rechterkant werd met een schot randje 16 door Jouke Spanninga in de kruising afgestraft 0-1. Vanaf de aftrap was Marken dreigend voor de goal van DVVA.  Geleidelijk aan speelde Marken zich iets onder de druk uit en DVVA speelde vaak de lange bal met de wind in de rug. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de gasten met 10 man te staan, de jonge scheidsrechter Schaft trok resoluut de rode kaart na een behoorlijke overtreding. Ondanks de man minder situatie was het goed en compact voetballende DVVA de bovenliggende partij zonder mogelijkheden of kansen te creëren om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, behoudens  een afstandsschotje op de goal. De thuisploeg speelde erg moeizaam met te veel balverlies en slechte passes. In de slotfase kreeg DVVA een aantal zeer goede mogelijkheden om te scoren maar steeds stond de keeper van Marken Wesley Uithuisje op de juiste plaats. Het slot akkoord was voor Marken in de extra tijd met een uitbraak van Luke de Waart en een afstandsschot van Job Pereboom. Na twee minuten extra tijd floot de scheidrechter voor de thee met een niet onoverkomelijke  0-1 achterstand op het scorebord.

Na de pauze bleef Job Pereboom achter in de kleedkamer en werd vervangen door Youran Burggraaf die als diepe spits ging spelen om zo mogelijk aanvallend iets meer te kunnen brengen.  Nadat eerst in de 53ste minuut DVVA vanaf de zijkant op de paal had geschoten was het een paar minuten later de beurt aan Marken. Uit een assist van Arno Boes ging Luke de Waart alleen op de keeper af maar kon ook nu niet succesvol afronden. In de 65ste minuut kreeg Tijs Klaver zijn tweede gele kaart, in de 60ste minuut zijn eerste, en kon met rood gaan douchen en was de wedstrijd weer numeriek in evenwicht 10 tegen 10. Dit zou later de ommekeer in de wedstrijd betekenen. Twee minuten na dit “incident” lag de 0-2 in het net, vanaf de linkerkant schoot Jelle Spanninga de bal in de verre hoek nadat Dominic Zeeman simpel was weggezet. Twintig minuten voor tijd kon Melvin Uithuisje niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Danny Zondervan. In de 75ste werd de wedstrijd in feite definitief beslist, uit een collectieve uitbraak werd de bal vrij vanaf de 16 meter lijn binnen geschoten door weer Jelle Spanninga 0-3. Marken had vrijwel niets meer in te brengen en was lam geslagen. Rond de tachtigste minuut werd de 0-4 op het scorebord gezet door Sander Filet met een schot tussen de benen van de keeper van Marken door.  Youran Burggraaf probeerde het nog met een schot vanaf de rechterkant zonder succes. In de 90ste minuut werd de 0-5 en tevens eindstand simpel binnen geschoten door Maxim de Swaan. Eén minuut later floot scheidsrechter Schaft voor het einde van de al met al toch wel teleurstellende wedstrijd en een iets geflatteerde uitslag. De jonge ploeg van Marken zal nog verder moeten groeien.  De jonge Bart Schipper is na de wedstrijd als man of the match gekozen voor zijn tomeloze inzet.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ASV Arsenal op het programma, aanvang 14.30 uur.