naar Marker Nieuws indexpagina
Dorpshuis Het Trefpunt ontvangt inkijkexemplaar 'Between the Sea & the Sky'
De 'covergirls' van het boek, Tess, Maaike, Kim, en Marieke Zeeman met de voorzitter van dorpshuis Het Trefpunt, Richard de Weijze
 
Met toeters en trommels zette het 'Juliana' orkest afgelopen zaterdag (letterlijk) de toon op het Museumplein in Amsterdam. Vanuit alle windstreken van Nederland kwamen mensen in traditionele klederdracht en streekdracht bijeen voor een historische groepsfoto en de lancering van het nieuwe koffietafel boek van kunstenaar Jimmy Nelson: 'Between the Sea & the Sky'. De prachtige foto's laten een frisse wind door ons cultureel erfgoed waaien en geeft de schoonheid van de Nederlandse klederdrachten weer. Het geeft een blik op de toekomst.
 
Aan alle twintig Nederlandse gemeenschappen die in het boek te bewonderen zijn, zijn er op het Museumplein twee exemplaren geschonken. Zo ook aan ons mooie Marken. Vanmiddag zijn Maaike Kes, Kim de Jong, Marieke Zeeman en Tess Zondervan op pad gegaan om het resultaat "terug te geven" aan de gemeenschap.
 
En van de boeken werd geschonken aan dorpshuis Het Trefpunt, het cultureel centrum van Marken. Het boek werd overhandigd aan voorzitter Richard de Weijze. Hij uitte zijn dankbaarheid namens Het Trefpunt en zal ervoor zorgen dat 'Between the Sea & the Sky' een mooi plekje in het dorpshuis zal krijgen, waar alle inwoners van Marken de prachtige foto's kunnen bewonderen.
(Tekst: Tess Zondervan)
 
Mocht u graag uw eigen exemplaar van 'Between the Sea & the Sky' willen aanschaffen, dan kunt u deze bestellen via:
https://www.jimmynelson.com/product/between-the-sea-and-the-sky/
 

Bron: PepProductions, zondag 18 september 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina